Nieuws van deze week
Welkom!
Nieuws van deze week
Start
Start
Herplaatsing
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Veelgestelde vragen
Nieuws van deze week

Nieuws van deze week

Vorige

15 oktober 2016

Roza


Oh wauw wat een diva he! Roza is naar de opvang gebracht omdat haar vriendinnetje overleden was en haar eigenaar geen nieuwe cavia's meer wilde. Omdat Roza hier heel stilletjes van werd was het beter dat ze bij andere cavia's terecht zou komen.

Roza is ongeveer 3 jaar oud en vriendelijk naar de andere zeugjes hier. Als je haar vacht lang wilt houden moet het haar wekelijks bijgehouden worden, als je het kort knipt moet het ongeveer eens per maand even bijgepunt worden.

Wie heeft er een of meerdere vriendinnetjes voor Roza, of natuurlijk een gecastreerd beertje?

14 oktober 2016

CAVIA'S GEDUMPT IN BERGEN OP ZOOM --

DEEL II: EEN HAPPY EINDE


Vandaag ben ik naar Dierenopvang Arduin in Roosendaal geweest om 13 cavia's op te halen die daar maandag binnen gebracht waren. Ze waren gevonden in het bos bij Bergen op Zoom, het groepje dat groot in het nieuws stond.

Wat kan ik ervan zeggen: ze zijn schitterend mooi zoals je ziet! De dieren verkeren overwegend in goede gezondheid. De zeugjes sowieso, de beertjes zijn een beetje aan de magere kant en worden dan ook extra bijgevoerd. Eén beertje had een gapend gat in zijn buik. Hiervoor ben ik naar de dierenarts gegaan, die constateerde dat hij al ongeveer een week met de wond rondliep die niet behandeld was. Omdat de wond al aan het genezen was is het inmiddels gehecht.

De 4 beertjes blijven voorlopig in de opvang om aan te sterken. De kans is groot dat ze gecastreerd worden.De zeugjes moeten maximaal 10 weken blijven om er zeker van te zijn dat ze niet zwanger zijn.

Deze cavia's zijn al wel te reserveren natuurlijk

6 oktober 2016

Kass


Dit grappige kereltje was gevonden en met de dierenambulance naar de dierenopvang in Breda gebracht. We vermoeden dat hij ongeveer een halfjaar oud is. Kass is nog een beetje onder de indruk van al dat ge-verhuis maar lijkt van karakter niet erg bang aangelegd. Als je hem vast hebt vindt hij het heerlijk om geaaid te worden.

We gaan voor Kass op zoek naar een babybeertje als vriendje en dan zal hij plaatsbaar zijn. Uiteraard mag hij ook verhuizen naar iemand die er een babybeertje bij zet.

13 september 2016

Roger en Rex


Deze twee lieve mannen van ongeveer 2 jaar zijn afgestaan omdat het niet goed ging met de hond samen en omdat de kinderen er niet voldoende mee deden.

Ze zijn vrij tam, maar moeten nog wel even op dieet want met name Rex (driekleurig) is nogal dik. Waarschijnlijk heeft hij mede daardoor een verstopte anaalzak, dit is niet ernstig voor zijn gezondheid maar we willen graag kijken of het minder wordt als hij zichzelf weer normaal kan schoonmaken, iets waar hij momenteel moeite mee lijkt te hebben. Uiteraard zijn ze al wel te reserveren.

8 september 2016

Bonnie en Bibi


Deze 2 knappe meiden zijn samen op zoek naar een nieuw huisje. Ze zijn gebracht door iemand die ze over had genomen omdat ze anders omgebracht zouden worden omdat ze ongewenst waren. Alleen ging het helaas niet goed samen met haar hond.

Gelukkig zijn ze al gereserveerd en zullen ze spoedig een fijn huisje krijgen.

14 oktober 2016

Mary en Maartje


Deze twee dames zijn naar de opvang gebracht omdat het niet goed samenging met de hond. Ze zij ongeveer 3 jaar oud.

Beide dames zijn een beetje verlegen, maar met wat extra aandacht trekt dat nog wel bij. Ze zijn hier zonder problemen in een groepje geplaatst, we verwachten dus dat ze ook probleemloos in een ander groepje kunnen.

14 oktober 2016

Doortje en Dina

Deze twee knapperds zijn afgestaan omdat de kat deze huizes ze iets te interessant vond.

Doortje en Dina zijn ongeveer 2 jaar oud en kunnen goed met elkaar overweg. Omdat Dina (wit-lilac-goud) nogal fel kan reageren op andere zeugjes plaatsen we ze bij voorkeur uit als duo, maar als er mensen zijn met een goede castraat mogen ze ook samen verhuizen naar een bestaand groepje. Ze zijn hier niet heel angstig, we verwachten dat dit met wat extra aandacht nog verder verbetert.

20 oktober 2016

6 zeugjes uit Fijnaart

De 6 cavia's die afgelopen week in het nieuws waren omdat zij langs de weg gedumpt waren in Fijnaart hebben we vandaag opgehaald bij de dierenopvang in Roosendaal.

Ze zijn in goede conditie, maar ontzettend angstig. Daarom, en omdat het allemaal zeugjes zijn, houden we ze voorlopig nog even hier.

25 oktober 2016

Floortje

Dit mooie meisje is naar de opvang gebracht omdat haar maatje overleden waas. Haar eigenaren wilden geen nieuwe cavia's meer maar wilden het haar niet aandoen om de rest van haar leventje nog alleen te zitten.

Floortje is nieuwsgierig, laat niet over zich heenlopen en is ongeveer 2 jaar oud.

Ze is al gereserveerd en gaat binnenkort verhuizen.

30 oktober 2016

Een vriendje voor Jelle en Bo!

Vandaag hebben we twee babybeertjes gekregen, waar we aardig blij mee zijn aangezien er momenteel door alle gedumpte cavia's nogal wat mannetjes alleen zitten tot ze een vriendje hebben of gecastreerd worden.

Omdat we Bo en Jelle het meest geschikt vonden voor een maatje hebben zijn zij van gezelschap voorzien. Hiermee komen ze beschikbaar voor adoptie!

Volgende