• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 8 juli 13.00-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 8 juli 15.00-16.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 10 juni 14.30-16.30: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 17 juni 9.15:Kennismakingsuurtje met dieren voor kleintjes

9 cavia’s gedumpt in een doos

En weer een hele hoop nieuwe cavia’s in de opvang! Deze keer zijn ze gevonden in het bos in een doos, een meneer was zo aardig om ze mee te nemen en bij ons te brengen (bedankt!!).

Blijkbaar was het teveel moeite om voor deze leuke diertjes te zorgen en nog eens teveel moeite om ze naar een goed opvangadres te brengen. Dus dan laat je ze maar aan hun lot over, is toch veel makkelijker en dan hoef je tenminste aan niemand verantwoording af te leggen. 
Dat het om 5 (hoog)zwangere zeugjes en 3 babies gaat, ja ach. Jammer dan? De negende cavia is een volwassen beer.

Gelukkig zijn deze cavia’s vrij snel gevonden en verkeren ze in aardige gezondheid. Helaas zijn de meeste zwangere zeugjes te jong om al een nestje te krijgen, maar dat komt met de juiste zorg vast goed. Ze zijn ook zeker niet overdreven bang, wat voor de cavia’s natuurlijk heel fijn is omdat ze da minder stress hebben. We houden de dames uiteraard tot ze hun nestje grootgebracht hebben. De beertjes komen eerder beschikbaar voor herplaatsing.

Dus. Mag ik jullie voorstellen aan:
– Feike: jonge zwangere kruising borstel-dame
– Fae: knappe zwangere gladhaar-dame die waarschijnlijk zo’n jaar oud is
– Fida: jonge zwangere borstel-dame
– Fabi: jonge zwangere gladhaar-dame
– Meiske: jonge zwangere zwarte dame en de moeder van Menneke, Benny en Missy. Ze is weer zwanger en veel te jong, zeker om twee nestjes achter elkaar te krijgen. Hopelijk gaat alles bij het tweede nestje voorspoedig.
– Missy: jongedame van zo’n 6-8 weken die helaas 10 weken moet blijven omdat ze misschien al zwanger is
– Benny: jongeman van zo’n 6-8 weken die we gekoppeld hebben aan een eenzaam beertje uit de opvang. Ze komen binnenkort beschikbaar voor adoptie.
– Menneke en Mister: Menneke is een jongeman van zo’n 6-8 weken die we gekoppeld hebben aan Mister. Mister is een gezellig rex-beertje. Ze komen binnenkort beschikbaar voor adoptie, zodra het plekje op Misters neus genezen is (is een wondje, geen schurft).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *