• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Afhalen bestellingen: bij voorkeur kun je je bestellingen via de webshop (shop.beestenplein.nl) doorgeven, anders via whatsapp (06-14171385). In principe plannen we dan iets in tijdens de inloopuurtjes op woensdagavond (19.00-20.00) of zaterdagochtend (10.00-12.00).
  Wij willen vragen om niet verder te lopen dan het bureau bij de ingang, zodat je nog praktisch buiten staat (ja gezellig is anders nu met de corona…)
  Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om je bestellingen te laten bezorgen via de pakketpost of via onze regiobezorging.
  Bedankt voor jullie begrip!
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

9 cavia’s gedumpt in een doos

En weer een hele hoop nieuwe cavia’s in de opvang! Deze keer zijn ze gevonden in het bos in een doos, een meneer was zo aardig om ze mee te nemen en bij ons te brengen (bedankt!!).

Blijkbaar was het teveel moeite om voor deze leuke diertjes te zorgen en nog eens teveel moeite om ze naar een goed opvangadres te brengen. Dus dan laat je ze maar aan hun lot over, is toch veel makkelijker en dan hoef je tenminste aan niemand verantwoording af te leggen. 
Dat het om 5 (hoog)zwangere zeugjes en 3 babies gaat, ja ach. Jammer dan? De negende cavia is een volwassen beer.

Gelukkig zijn deze cavia’s vrij snel gevonden en verkeren ze in aardige gezondheid. Helaas zijn de meeste zwangere zeugjes te jong om al een nestje te krijgen, maar dat komt met de juiste zorg vast goed. Ze zijn ook zeker niet overdreven bang, wat voor de cavia’s natuurlijk heel fijn is omdat ze da minder stress hebben. We houden de dames uiteraard tot ze hun nestje grootgebracht hebben. De beertjes komen eerder beschikbaar voor herplaatsing.

Dus. Mag ik jullie voorstellen aan:
– Feike: jonge zwangere kruising borstel-dame
– Fae: knappe zwangere gladhaar-dame die waarschijnlijk zo’n jaar oud is
– Fida: jonge zwangere borstel-dame
– Fabi: jonge zwangere gladhaar-dame
– Meiske: jonge zwangere zwarte dame en de moeder van Menneke, Benny en Missy. Ze is weer zwanger en veel te jong, zeker om twee nestjes achter elkaar te krijgen. Hopelijk gaat alles bij het tweede nestje voorspoedig.
– Missy: jongedame van zo’n 6-8 weken die helaas 10 weken moet blijven omdat ze misschien al zwanger is
– Benny: jongeman van zo’n 6-8 weken die we gekoppeld hebben aan een eenzaam beertje uit de opvang. Ze komen binnenkort beschikbaar voor adoptie.
– Menneke en Mister: Menneke is een jongeman van zo’n 6-8 weken die we gekoppeld hebben aan Mister. Mister is een gezellig rex-beertje. Ze komen binnenkort beschikbaar voor adoptie, zodra het plekje op Misters neus genezen is (is een wondje, geen schurft).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/