• — Animals leave pawprints on our hearts —

 • Zaterdag 5 oktober: BEESTENFEEST! 

  Klik hier voor meer info over deze fantastische dag!

  Woensdagavond 19.30-20.30 en zaterdagochtend 11.00-12.00 koffie- en cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je gewoon even cavia’s wilt komen kijken of natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

  Zaterdag 12 oktober 14.30-16.30

  Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

  Zaterdag 2 november 14.00-16.30/17.00 Workshop Kruiden voor cavia’s en konijnen: Meer info

  De hele agenda is hier te vinden!

9 cavia’s gedumpt in een doos

En weer een hele hoop nieuwe cavia’s in de opvang! Deze keer zijn ze gevonden in het bos in een doos, een meneer was zo aardig om ze mee te nemen en bij ons te brengen (bedankt!!).

Blijkbaar was het teveel moeite om voor deze leuke diertjes te zorgen en nog eens teveel moeite om ze naar een goed opvangadres te brengen. Dus dan laat je ze maar aan hun lot over, is toch veel makkelijker en dan hoef je tenminste aan niemand verantwoording af te leggen. 
Dat het om 5 (hoog)zwangere zeugjes en 3 babies gaat, ja ach. Jammer dan? De negende cavia is een volwassen beer.

Gelukkig zijn deze cavia’s vrij snel gevonden en verkeren ze in aardige gezondheid. Helaas zijn de meeste zwangere zeugjes te jong om al een nestje te krijgen, maar dat komt met de juiste zorg vast goed. Ze zijn ook zeker niet overdreven bang, wat voor de cavia’s natuurlijk heel fijn is omdat ze da minder stress hebben. We houden de dames uiteraard tot ze hun nestje grootgebracht hebben. De beertjes komen eerder beschikbaar voor herplaatsing.

Dus. Mag ik jullie voorstellen aan:
– Feike: jonge zwangere kruising borstel-dame
– Fae: knappe zwangere gladhaar-dame die waarschijnlijk zo’n jaar oud is
– Fida: jonge zwangere borstel-dame
– Fabi: jonge zwangere gladhaar-dame
– Meiske: jonge zwangere zwarte dame en de moeder van Menneke, Benny en Missy. Ze is weer zwanger en veel te jong, zeker om twee nestjes achter elkaar te krijgen. Hopelijk gaat alles bij het tweede nestje voorspoedig.
– Missy: jongedame van zo’n 6-8 weken die helaas 10 weken moet blijven omdat ze misschien al zwanger is
– Benny: jongeman van zo’n 6-8 weken die we gekoppeld hebben aan een eenzaam beertje uit de opvang. Ze komen binnenkort beschikbaar voor adoptie.
– Menneke en Mister: Menneke is een jongeman van zo’n 6-8 weken die we gekoppeld hebben aan Mister. Mister is een gezellig rex-beertje. Ze komen binnenkort beschikbaar voor adoptie, zodra het plekje op Misters neus genezen is (is een wondje, geen schurft).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/