• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Lustrum!!!

Er is er een jarig hoera hoera….. Deze week bestaat de opvang 5 jaar!!
5 jaar waarin we zo’n 1000 cavia’s geholpen hebben aan een nieuw liefdevol onderkomen. We hebben verschillende behoorlijk heftige gevallen meegemaakt, zoals cavia’s die ernstig verwaarloosd, hartstikke ziek of doodsbang waren, maar altijd wogen de mooie momenten daar dik tegenop. 
Iedereen die ons kent weet dat onze opvang niet groot en eigendom van onszelf is. En dat brengt elke dag de verantwoordelijkheid voor al die cavia’s met zich mee. We gaan niet vaak of lang op vakantie, want zoek maar eens iemand die een paar weken lang tijd vrijmaakt en zin heeft om al die beestjes te verzorgen. En daar wil je niet zomaar iemand mee lastigvallen. Ik werk minder om de opvang draaiende te houden en ben daar toch al snel een uurtje of 20-30 per week mee zoet bovenop de gezinsperikelen, mijn werk en de honden. En als er veel afspraken gepland staan nog wel langer. De opvang hoort erbij, elke dag, het hele jaar. 
De opvang kost geld: voer, dierenartskosten, de huur van het pand, … een deel van die kosten betaal ik zelf, want wij krijgen geen subsidie. En om hierin tegemoet te komen verkopen we voeding onder de naam Beestenplein. We zijn iedereen dankbaar die bij ons bestelt en zo bijdraagt aan het voortbestaan van de opvang. Daarnaast zijn we druk bezig met het uitbreiden van het geven van voorlichting over cavia’s en andere huisdieren om hun welzijn te vergroten. Hopelijk kunnen we zo uitgroeien tot een soort welzijnscentrum voor huisdieren. 
Ik wil iedereen heel erg bedanken die het mogelijk gemaakt heeft om de opvang te laten bestaan, iedereen die helpt of geholpen heeft: familie, vrienden, geweldige vrijwilligers en stagiaires, natuurlijk iedereen die deze diertjes een nieuwe start heeft gegeven door cavia’s te adopteren en iedereen die de opvang een warm hart toedraagt. 
Ik kan alleen maar zeggen: op naar de volgende 5 jaar! 
Zaterdag 20 januari willen we dit vieren met een open dag! Van 10.00 tot 14.00 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen, een kopje koffie of thee te komen drinken, de cavia’s te verwennen en om wat lekkers voor je eigen huisdieren mee te nemen. 
Laat vooral ook even weten of je zin hebt om te komen, dan weten we hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *