• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

6 cavia’s geplaatst, 21 gebracht…

Gisteren was weer een mega-drukke en chaotische ochtend in de opvang!
Allereerst zijn er 3 stelletjes verhuisd 😀
– Mies en Noor
– Bouke en Sytse
– Bros en Twix (foto’s volgen nog, ze waren nog zo kort in de opvang dat we ze nog niet voorgesteld hadden)
 
Er zijn 3 cavia’s alleen gebracht:
– Moekie: een oud zeugje van 6 waarvan het maatje overleden was en Moekie kwijnde in haar eentje weg
– Puck: 6 maanden oud vrolijk kereltje waarvan veel gehouden werd maar waar ernstige allergieen waren voor hem in het gezin
– Bibi: ca 2-jarig zeugje dat gebracht is wegens minderen in cavia’s.
 
Maar toen…. Er had iemand contact gehad dat ze beertjes kwamen brengen van 3 maanden oud. 7 om precies te zijn. En over een paar weken wilden ze er nog een aantal brengen, maar daar wisten ze het geslacht nog niet van. We hebben toen gevraagd of ze niet alles mee konden nemen, dan konden we samen kijken wat ze wilden houden.
Het bleek dat de eigenaren 5 zeugjes hadden en het leuk vonden om een keer een nestje te hebben. Ze haalden een beertje. Maar in plaats van één zeugje bij hem te zetten hebben ze hem bij alle 5 de dames gezet….. Dat was natuurlijk groot feest voor hem en 10 weken later was hij vast heel trots dat hij papa was van zoveel kinders. Zijn baasjes hadden hem inmiddels laten castreren. Helaas werden de kleintjes te laat weggehaald bij de moeders en… je raadt het al: ze werden nogmaals gedekt. En zo was de beer niet alleen een trotse papa maar ook meteen een trotse opa van heel veel kinders.
Gisteren waren de kleintjes 4 tot 6 weken oud en net weggehaald bij de moeders. Ze kúnnen dan met een beetje pech al vruchtbaar zijn. Dus met een beetje pech worden er over 10 weken wéér babies geboren. We hebben deze mensen gevraagd dat áls ze weer babies krijgen ze met uiterlijk 4 weken even langs willen komen. Want dit is heel slecht voor de gezondheid van de moeders, die vervolgens hun kleintjes ook geen goede start meer kunnen geven na zoveel nestjes.
Als je graag een nestje wilt, lees je alsjeblieft goed in! De cavia’s zijn zo de dupe van de onwetendheid.
 
We hebben uiteindelijk in overleg alle jonge dieren in de opvang gehouden. Er zijn alleen twee zeugjes van 4 weken oud meer terug gegaan. Wat zijn wij inmiddels rijker:
– 3 babyzeugjes van 6 weken oud (mogelijk zwanger, hopelijk niet)
– 7 puber-beertjes van 3 maanden oud. Er zit vermoedelijk een satijn-cavia bij die we, als dat zo is, in de opvang houden. Er zit er eentje apart omdat hij erg vervelend naar de rest was, 2 samen en de overige 4 zitten nog samen maar worden in duo’s gezet zodra we zien welke het beste bij elkaar passen
– 8 babybeertjes van 4-6 weken oud: 4 babybeertjes zitten bij elkaar. Eentje is veel te licht (150 gram) en eentje heeft een grote schimmelplek op zijn kop waar hij voor behandeld wordt. De andere 4 hebben we kunnen koppelen aan 4 (jong)volwassen beertjes, daar waren we dan wel weer heel blij mee want daardoor worden zij plaatsbaar 😀
 
In de loop van de week zullen we de koppeltjes aan jullie voorstellen en zullen ze op de website gezet worden.
 
Ohja, ik wil Amber nog even bedanken voor haar hulp tijdens deze chaos-dag 🙂 zonder haar zou ik tot ’s avonds bezig zijn geweest om alles aan kant te krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *