• — Animals leave pawprints on our hearts —

  • Zaterdag 9 februari 14.30-16.30/17.00

    Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

Gandalf en Merlijn

Twee volwassen beertjes koppelen? Nee dat is meestal niet zo’n goed idee. Ze willen beiden even laten zien hoe stoer ze zijn en meestal leidt dat tot flinke vechtpartijen. Daarom zet ik het liefst een babybeertje bij een volwassen mannetje. 

Maar soms is het het proberen waard. Als het karakter past, kan het ook wel eens goed gaan. 

Merlijn is een heel lief kereltje van zo’n 4 jaar oud. Hij is afgestaan wegens allergieën. Daardoor kreeg hij niet voldoende aandacht en een maatje erbij was geen goede optie wegens de gezondheid van zijn baasje. 

Een dag later werd Gandalf gebracht. Gandalf is nog een stuk jonger, ongeveer 1,5 jaar oud. Hij was afgestaan omdat zijn maatje overleden was en hij erg eenzaam was in zijn eentje. 

Beide mannen waren aardig relax, Gandalf was wel wat bang maar ik denk dat het kwam door die zachte blik in zijn ogen: We gingen het proberen!

De kennismaking ging meer dan vlekkeloos: even snuffelen, even achter elkaar aan zitten en dat was het. Maar het werd nog mooier: ik verwacht niet van twee volwassen beertjes die elkaar niet kennen dat het hele dikke vriendjes worden. Leuk als het wel zo is, maar als ze elkaar gewoon accepteren en af en regelmatig contact maken vind ik het prima. Maar Gandalf en Merlijn zaten binnen een uur gezellig tegen elkaar aan onder een wilgenbruggetje….. een match made in heaven! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Laat je huisdier genieten, dan geniet jij ook!

    Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijk topvoer voor je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

    http://www.beestenplein.nl/