• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Belangrijk: nav de persconferentie willen wij vragen om je bestellingen van tevoren door te geven, zodat ze op afspraak afgehaald kunnen worden. Bij voorkeur via de webshop (shop.beestenplein.nl), anders via whatsapp (06-14171385). In principe plannen we dan iets in tijdens de inloopuurtjes op woensdagavond (19.00-20.00) of zaterdagochtend (10.00-12.00).
  Wij willen vragen om niet verder te lopen dan het bureau bij de ingang, zodat je nog praktisch buiten staat (ja gezellig is anders…)
  Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om je bestellingen te laten bezorgen via de pakketpost of via onze regiobezorging.
  Bedankt voor jullie begrip!
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

  Nieuwe workshops worden ingepland zodra de regelgeving rondom het coronavirus soepeler wordt en meer perspectief biedt.

Opvanperikelen #4: Een caviagezinnetje erbij

Moeder Pippa
Dochter Pien

Het was weer een druk weekje. Vakantiegangers die kwamen logeren zorgden voor wat extra drukte, maar vervelend is dat niet; in tegendeel! Veel logees kwamen uit de opvang en dan is het natuurlijk heel leuk om ze weer eens terug te zien. 

Zaterdag werd er helemaal vanuit Den Haag een heel cavia-gezin gebracht: moeder, vader en een nestje dat 30 december geboren was: een zeugje en twee beertjes. De eigenaren hadden ze gekocht als twee beertjes, maar na enkele weken lagen er zomaar drie babies in de kooi en bleek dat dat dus niet helemaal klopte. Papa beer werd direct apart gezet, maar het kwaad was al geschied: mama was al opnieuw gedekt. Toen ze 4 weken waren zijn de beertjes bij papa gezet en het zeugje is bij mama gebleven. Alles ziet er gezond en levendig uit, al is de moeder natuurlijk veel te jong voor een tweede nest. Hopelijk gaat alles gewoon goed.

Helaas ook heel slecht nieuws: donderdag vond ik Merlijn dood in zijn hokje. Waarschijnlijk is het iets acuuts geweest, aangezien hij ’s ochtends nog vrolijk worteltjes heeft zitten eten. Daar kwam nog bij dat hij en Gandalf zo’n schattig stel waren en hij nou weer alleen achterbleef. Maar gelukkig voor hem vonden wij het geen goed idee om de gebrachte papa met twee zoons samen te laten zitten, eentje zou bij een ander beertje geplaatst worden. En dat werd Gandalf. Nou, die was meteen helemaal happy met dat kleine ding in zijn hok! Hij heeft weer een nieuw en vrolijk vriendje dat achter hem aan huppelt en een hoop leven in de brouwerij brengt. De kleine heeft een uiterst originele naam gekregen: Frodo 🙂

Gandalf en Frodo en papa-beer met het andere zoontje zijn beschikbaar voor adoptie. Moeder en dochter blijven nog even in de opvang.

Kleine Frodo
Merry
Papa Pippin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/