• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Opvangperikelen #5: een superdrukke zaterdag

Zo, dat was weer een enorm drukke zaterdag! Doordeweeks was het vrij rustig geweest, dat werd nu even gecompenseerd. Er zijn vooral veel cavia’s gebracht. 

Om te beginnen werden er drie jongemannen gebracht van een week of tien oud. Ze waren met hun moeder, een ander zeugje en vader aangeboden op marktplaats en gelukkig kwam er iemand op hun pad die dat niet kon aanzien. Ze heeft het hele gezin meegenomen en we hadden aangeboden om het nest van drie beertjes over te nemen. Otto kon hierdoor verblijd worden met een vriendje, en blij was hij echt wel! En nu hij een vriendje heeft kan Otto ook op zoek naar een fijn huisje. Otto is echt en schat dus dat moet wel goed komen. De andere twee broertjes hebben we samen gelaten, ze zijn dan ook samen beschikbaar. We hebben de jongemannen Toto, Toots en Tomm genoemd.

Een blije Otto samen met Toto!

Toots en Tomm

Maar dat was niet het enige dat gebracht werd. Er kwamen ook nog zes cavia’s van hetzelfde adres, twee beertjes en vier zeugjes. Ze waren gebracht omdat er teveel cavia’s in huis waren en te weinig ruimte, waardoor ze zich teveel aan elkaar irriteerden in hun verblijf. Daarom is besloten om er een aantal af te staan. De beertjes zaten gescheiden van de dames en gaan samen op zoek naar een nieuw baasje. Onder de dames zitten moeder en dochter, die we samen willen houden. Omdat dochterlief nogal een zorgenkindje is gaan we op zoek naar iemand die bereid is om de soms intensieve zorg over haar op zich te nemen, ze heeft namelijk wel eens flink last van haar luchtwegen. Een van de twee andere zeugjes is aan één oog blind. Zij gaat verhuizen naar caviarusthuis Villa Piepmuis. Het andere zeugje, een knappe chocoladebruine meid, blijft in de opvang om gekoppeld te kunnen worden aan een eenzaam zeugje of gecastreerd beertje.

Er werd ook nog een superknap en lief zeugje van ongeveer drie jaar oud gebracht. Haar vriendinnetje was overleden en nu was ze heel eenzaam. Ze was dan ook zichtbaar blij dat ze weer bij andere cavia’s mocht zijn! We hebben haar Chanel genoemd.

Ook Beauty werd gebracht omdat ze eenzaam was. In korte tijd waren haar drie vriendinnetjes overleden en haar baasje wilde geen nieuwe cavia’s meer. Omdat ze pas drie jaar oud is vond ze het ook niet eerlijk om haar de rest van haar leven alleen te houden, dus kwam ze naar de opvang. Ze moet nog even blijven voordat ze uitgeplaatst wordt, want haar vachtje is een beetje dof. Maar gelukkig is ze verder levendig en ze eet goed.

Dat zijn nogal wat nieuwe cavia’s, maar we zijn nog niet klaar! Ook Bentley en Roys werden gebracht. Hun baasje kampte met gezondheidsklachten en het verschonen van de kooi, plus het stof wat erbij vrij kwam, maakte dat het erg moeilijk was om de diertjes echt goed te verzorgen en ze voldoende aandacht te geven. Deze jongens zijn van september 2017 en dus nog jong. Ze zijn nog wel wat verlegen, maar met wat extra aandacht en geduld komt dat vast goed.

En ook Rosie en Maxx kwamen bij ons, twee lieverds van ongeveer drie jaar oud die afgestaan werden wegens ruimtegebrek en overlast van muizen in huis. Deze dames zijn uiteraard alleen samen plaatsbaar en niet al te bang aangelegd. Zeker als ze eenmaal wat gewend zijn. 

Er is vandaag ook nog een jongedame verhuisd 🙂 Er zit nogal wat karakter in dit dametje. Hoe jong ze ook is, ze was al flink aan het katten naar haar zusjes en voelde zich prima op haar gemak tussen al die grote dames in de damesbak. Haar attitude was duidelijk zichtbaar. Dit meisje gaat een gecastreerd beertje gezelschap houden, wat dan weer juist een hele fijne combinatie kan zijn!

En ten slotte hebben we Pippa in een eigen kooi gezet, want ze wordt nu zo dik dat het niet heel lang meer zal duren voordat de babies er zijn. Dochtertje Pien hebben we bij haar moeder laten zitten voor de gezelligheid. Nu wordt het afwachten en hopen op een probleemloze bevalling en gezonde kleintjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *