• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Afhalen bestellingen: bij voorkeur kun je je bestellingen via de webshop (shop.beestenplein.nl) doorgeven, anders via whatsapp (06-14171385). In principe plannen we dan iets in tijdens de inloopuurtjes op woensdagavond (19.00-20.00) of zaterdagochtend (10.00-12.00).
  Wij willen vragen om niet verder te lopen dan het bureau bij de ingang, zodat je nog praktisch buiten staat (ja gezellig is anders nu met de corona…)
  Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om je bestellingen te laten bezorgen via de pakketpost of via onze regiobezorging.
  Bedankt voor jullie begrip!
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

“Ik wil mijn cavia afstaan. Mag hij/zij in de opvang komen wonen?”

Omdat we deze vraag toch nog best vaak krijgen, wil ik er graag nog even wat extra aandacht aan besteden:
 
“Ik wil mijn cavia afstaan. Mag hij/zij in de opvang komen wonen?”
 
Wij krijgen regelmatig de vraag of een cavia in de opvang mag wonen. Vaak omdat zodat hij/zij nog regelmatig bezocht kan worden, maar ook geregeld omdat de oude baasjes liever hebben dat hun diertje bij ons blijft dan dat het bij onbekenden weer geplaatst wordt.
Misschien denk je dan: “ja maar als je er geen afscheid van kunt nemen, dan doe je je dier toch niet weg?”. Dat is een hele logische gedachte natuurlijk. Maar de meeste mensen die deze vraag aan ons stellen hebben nog één cavia over en gunnen hen een maatje in plaats van het vooruitzicht om nog enkele jaren in eenzaamheid te slijten. Maar omdat ze geen nieuwe cavia’s meer willen is een nieuwe bijnemen geen optie. De keuze om de cavia af te staan is dus niet zozeer in het belang van de baasjes gemaakt, maar in het belang van de cavia.
 
Wij zouden het echt wel leuk vinden om al die cavia’s in de opvang te houden, maar dan zitten we in no-time overvol met dieren die niet meer weggaan. En dat betekent dat er geen ruimte meer is om nieuwe dieren op te vangen die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Er bestaan ook cavia-rusthuizen die er juist op ingericht zijn om dieren de rest van hun leven te verzorgen, al zitten die meestal ook aardig snel vol.
 
Wanneer blijven cavia’s dan wel in de opvang wonen? Dat is in de regel het geval bij chronisch zieke dieren, dieren met serieuze gedragsproblemen of oude dieren die we niet meer willen verplaatsen op hun oude dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/