• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Apple en Berry

 
Dit is toch wel een bijzonder stel. Apple is een hele knappe crèmekleurige caviaman van 4 jaar oud. Hij woonde samen met een ander beertje, maar helaas is die overleden. Apple vereenzaamde, maar omdat zijn eigenaren geen nieuwe cavia’s meer wilden besloten ze in zijn belang om hem af te staan, zodat hij weer een nieuw vriendje kon krijgen.
Berry is bij ons gebracht door de dierenambulance. Hij was gevonden. Berry is een jong knulletje van een maand of 4. Hoewel dat een hele onhandige leeftijd is om te koppelen (meestal barsten jonge beertjes dan van de hormonen) hebben we hem toch voorgesteld aan Apple. Want Apple oogde als een rustige stabiele cavia, terwijl Berry heel onzeker was.
Na wat ge-prrrrrr was het goed. Geen gedreig, gejaag of gevecht. Aangezien ze beide ook nog moesten wennen kon dat natuurlijk na een paar dagen nog veranderen als ze wat zekerder van zichzelf waren. Inmiddels zitten ze bijna 2 weken samen. Wat zien we? Apple is het baasje, maar hij baast niet overdreven. Berry zoekt steun bij hem en denkt er niet over om zijn ondergeschikte positie te betwisten. Ofwel ze lijken erg goed bij elkaar te passen.
Met Apple en Berry kan al kennisgemaakt worden op afspraak en ze zijn dus ook al te reserveren. We willen ze echter pas over enkele weken uitplaatsen, zodat we ook zeker weten dat hun gedrag ten opzichte van elkaar zo blijft. En een groot caviaverblijf….. Dat is voor elk caviakoppel geen overbodige luxe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *