• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Belangrijk: nav de persconferentie willen wij vragen om je bestellingen van tevoren door te geven, zodat ze op afspraak afgehaald kunnen worden. Bij voorkeur via de webshop (shop.beestenplein.nl), anders via whatsapp (06-14171385). In principe plannen we dan iets in tijdens de inloopuurtjes op woensdagavond (19.00-20.00) of zaterdagochtend (10.00-12.00).
  Wij willen vragen om niet verder te lopen dan het bureau bij de ingang, zodat je nog praktisch buiten staat (ja gezellig is anders…)
  Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om je bestellingen te laten bezorgen via de pakketpost of via onze regiobezorging.
  Bedankt voor jullie begrip!
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

  Nieuwe workshops worden ingepland zodra de regelgeving rondom het coronavirus soepeler wordt en meer perspectief biedt.

Opvangperikelen: Mannen, mannen, en nog meer…

Het was een heerlijke zonnige zaterdag. Met zo’n aangename temperatuur en een fijn zonnetje is het nog net wat lekkerder schoonmaken en verzorgen, zelfs al staan de cavia’s niet buiten. Lekker de deuren open en het zonnetje naar binnen zien schijnen. En de cavia’s lekker zien luieren in de zon. Het leek wel vakantie. Vandaag was het wederom een druk dagje, want het was voor velen ook vakantie! En dat betekende dat we weer een aardig aantal vakantie-cavia’s mochten verwelkomen. 

Maar dat was niet alles. De afgelopen week waren er redelijk wat koppeltjes verhuisd naar een gouden mandje, evenals twee eenzame oudere beertjes die we met succes van een ouder soortgenootje konden voorzien. Hoe fijn is dat! En daardoor konden we weer nieuwe dieren aannemen in de opvang. We kregen twee koppels jongemannen binnen, beiden gebracht wegens zware allergieën. Na een aantal maanden tobben bleek afstaan de enige optie. Een derde koppel dat gebracht werd was al vier jaar oud. Er werd niet meer naar ze omgekeken door de kinderen.

We kregen ook nog een eenzaam beertje waarvan het maatje was overleden: Woezel. Woezeltje was een aantal jaar geleden geadopteerd bij ons met zijn vriendje. Helaas was die overleden en omdat ze geen nieuwe cavia’s meer wilden en Woezel echt heel eenzaam was besloten zijn baasjes hem terug te brengen. Dat was in het belang van hem ook wel de beste keuze. Woezel is de laatste tijd best wel veel afgevallen en blijft daarom voorlopig bij ons wonen.

En dan kwamen er dus nog een heleboel logeetjes bij voor de meivakantie. Nu zitten er zo’n kleine 30, waarvan een deel ook afkomstig is uit de opvang. Kei leuk om ze dan weer terug te zien met de vakantie en dat ze voorzien zijn van zulke leuke baasjes! 

De oudste cavia die we nu op vakantie hebben is Japie. Hij is maarliefst 7,5 jaar oud. Gelukkig ziet hij er nog hartstikke gezond uit en hij is gek op eten. We hebben al gemerkt dat hij ook heel graag groene haver eet, wat hij bij krijgt om ervoor te zorgen dat hij lekker veel vezels binnenkrijgt.

Japie, 7,5 oud en nog lekker op vakantie

Toen we bijna klaar waren kregen we nog een telefoontje van een zorginstelling. Eén van hun zwakbegaafde cliënten had ergens een cavia geadopteerd en bleek minder goed voor hem te zorgen dan gehoopt. 
“Wanneer willen jullie hem brengen?”
“Euhmmm als het kan nu?”
Nouja vooruit dan maar. Nog geen halfuur laten maakten we kennis met een grappig ventje van ongeveer een halfjaar oud. Hij was ook niet erg bang en eenmaal in de handig best wel tam eigenlijk.

Etenstijd. Naast de groenten die we zelf hadden gehaald werden de cavia’s allemaal extra verwend, want de oude baasjes van Woezel hadden een grote tas vol met heerlijke groente meegenomen. Witlof, paprika, bosworteltjes, radijsjes, andijvie en nog meer. We waren er heel blij mee (en vooral de cavia’s), want we vinden het heel belangrijk dat de cavia’s elke dag verse groente krijgen en met zoveel cavia’s is dat een kostbare zaak.

En dat was nog niet alles! Ook kregen ze natuurlijk nog extra gedroogde kruiden. Deze keer een mix van verschillende soorten gedroogd blad, wat goudsbloemen en groene haver. Smullen! Op een goed begin van de vakantie, al proberen we het voor de cavia’s elke dag vakantie te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/