• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Opvangperikelen: hooi en frambozenblaadjes

Degenen die bij ons geweest zijn weten dat we een verblijf hebben met een groep dames erin. De meeste cavia’s hierin zijn vaste bewoners, dus we kennen hun persoonlijkheid inmiddels al heel aardig. En in zo’n bak gebeurt van alles, echt supergezellig. Als alles dan gedaan is en de cavia’s hun eten gehad hebben vind ik het heel leuk om even te kijken naar al die activiteit. Kijk je mee?

Bijoux is begonnen aan de voerbal met frambozenblaadjes. De cavia’s zijn niet zo heel gek op gedroogde bladeren, maar een paar hapjes framboos gaan er wel in!

Fenn is ondertussen lekker een hooitunneltje aan het slopen. Fenn sloopt graag. En ze heeft ook haar kappersdiploma: sommige dames in de bak krijgen regelmatig een gratis knipbeurt. Ik ben daar wat minder blij mee, maar ach haar groeit gelukkig weer aan. Vindt Fenn ook fijn trouwens, dan kan ze het weer kortbijten.

Diva is de lekkerste sprietjes hooi aan het uitzoeken. Een zeldzaam moment dat ze dat vanaf de bodem van de bak doet, want meestal springt ze bovenop het hooi, het liefst in een hoop die ik bovenop een huisje heb gelegd. Hooisprietjes eten is nog lekkerder als je kan neerkijken op andere cavia’s.

Daar ligt Jolie, die haar buikje al rondgegeten heeft en lekker aan het uitbuiken is onder een tunneltje. Jolie heeft dan graag een beetje privacy.

Beau is ondertussen een hooihuisje aan het verbouwen. Ja, we hebben je gezien!

Daar is Diva weer, ze heeft ontdekt dat er extra lekker kruidenhooi met bloemetjes in de hooiruif zit. Helaas kan ze daar niet op springen. Dan maar even zoals alle andere cavia’s dat doen.

Maggie zegt ook even hallo. Ze is al gereserveerd maar moet nog even wachten tot haar vriendje lang genoeg gecastreerd is. Vindt ze prima, want ze is al een dame op leeftijd en in de bak keuvelen met andere 4-plussers is heel gezellig.

Pippa probeert van onderaf de lekkerste stukjes te bemachtigen. Ze is inmiddels heel goed bekomen van haar twee nestjes die ze veel te jong kreeg en heeft zich ontpopt tot een vrolijke maar behoorlijk pittige tante. Maar ach, wat wil je ook als je zo’n indrukwekkende prestatie geleverd hebt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *