• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Opvangperikelen: Toch een drukke Pinksterdag

Wat was het een prachtige Pinksterdag! Lekker weer, veel zon en ook nog een fijne dag voor de cavia’s. Ze zijn vandaag verwend met groente en alle cavia’s hebben door hun brokjes nog wat lekkere extraatjes en wat groene haver gehad. 

Mama met haar drie dochters kreeg zoals elke dag een schaaltje enJOY groeimix bij, zodat ze niets tekort komen om te groeien en te herstellen van twee nesten zo snel achter elkaar. De kleine meiden zijn er ook dol op zoals je ziet.

Verder kregen Wobble en Wallace vandaag bezoek. En aangezien er een dikke klik was tussen hen en deze mensen zijn ze vandaag verhuisd. We hadden best wel geïnteresseerden voor dit knappe duo, helaas moeten we de rest dus teleurstellen! Ze krijgen het geweldig naar hun zin in ieder geval 🙂

 

Verder had ik gisteren drie jonge cavia’s opgehaald die afkomstig waren uit een oepsnestje. Hun moeder was in huis genomen als gezelschap voor een ouder zeugje, maar zij bleek zwanger te zijn en toen hadden ze er ineens vijf. Dat was niet helemaal de bedoeling….. 

Het waren twee zeugjes en een beertje van zes weken oud. Gelukkig was het beertje met vier weken apart gezet, zodat hij zijn zusjes en moeder niet zwanger kon maken. 

Dit kleine manneke heb ik in de opvang meteen gekoppeld aan iemand die wel heel erg een maatje verdiende: Max! Passend bij Max heet dit kleine beertje nu Mini. Ze mogen samen verhuizen.

De jongedames mochten vertoeven in de damesbak. Dat vonden ze helemaal niet erg, al snel renden ze over de huisjes heen en stuiterden ze door de buis. Vandaag kwam er een gezin kijken voor een jong zeugje om te koppelen aan hun eenzame dame, eigenlijk uit het nestje dat we al hadden zitten. Maar uiteindelijk mocht een van de nieuwkomers verhuizen. Het dametje met het rode koppie zit nog bij ons en mag met of naar een ander zeugje verhuizen.

En dan nog de beloofde foto van de twee nieuwe mannen die zaterdag gebracht waren, zijn ze niet kei knap met hun lange lokken! Ze zijn goed verzorgd maar hun oude baasje had zich verkeken op de zorg die ze nodig hadden. Daarom zijn ze naar de opvang gebracht, waar ze nu samen op zoek zijn naar een baasje dat wel voldoende tijd voor ze kan maken. Hun lange haar vergt niet heel veel extra onderhoud, maar moet ongeveer eens per maand even goed bijgeknipt worden. 

Verder is Joop afgelopen week helaas overleden en dat betekent dat Jimmy helaas weer alleen zat. Jimmy is een hele onzekere cavia die echt gezelschap en de zekerheid van een andere cavia nodig heeft. Vandaag heb ik eens gekeken of hij een match kan vormen met Tim, die een tijdje geleden gebracht was. Tim vond zichzelf bijzonder stoer en liet dat heel duidelijk merken aan Jimmy. Jimmy is heel conflictvermijdend en droop netjes af. Een beetje spanning zit er nog wel, maar hopelijk snapt Tim snel dat Jimmy echt geen kwaad in de zin heeft. Aangezien hij ook niet verder door bleef gaan is het de moeite waard om eens te kijken of dit wat wordt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *