• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Opvangperikelen: rustig en cool op een hete zaterdag

Zelfs vroeg in de ochtend was het al erg warm. En het beloofde alleen maar warmer te worden, zo’n 30 graden! 

Op zaterdag is het tijd voor de grote schoonmaak en meestal komen er dan ook wat nieuwe opvangers bij en gaan er ook een aantal verhuizen. Vandaag beloofde rustig te worden. Kwam ook wel goed uit met deze temperaturen. 

Gelukkig was het in de opvang erg aangenaam: 20 graden! De cavia’s hadden dan ook totaal geen last van die snikhete zon buiten en waren gewoon bezig met de orde van de dag: eten en luieren. 

We hebben 3 nieuwkomers verwelkomd, gisteren ook al 4. Graag stellen we ze aan je voor:

Links op de foto zie je Dodger. Dodger is a best wel een oude man, hij is namelijk al 5 jaar oud. Hij is gebracht met (niet in dezelfde kooi) de drie dames op de rechter-foto. Hun baasje ging studeren en haar cavia’s mochten helaas niet mee op kamers. Dodger is een hele energieke cavia. Heel enthousiast ook. Douglas is de knappe jonge die naast hem op de foto staat. Hij is gebracht omdat zijn maatje overleden was en zijn baasjes geen nieuwe cavia’s meer wilden. Maar alleen is ook maar alleen en dat gunden ze hem ook niet. Douglas is een onzekere en nogal bange cavia. Hij heeft een maatje nodig dat het voortouw neemt hem laat zien dat het allemaal niet zo eng is als hij denkt. Iemand zoals Dodger. Nou, dat was het proberen dus waard. 

De koppeling ging precies zoals we hadden gehoopt: toen ze elkaar gevonden hadden was Dodger héél enthousiast: hij rende rondjes om Douglas heen, piepte enthousiast en besprong hem van alle kanten. Douglas vond vooral dat laatste niet heel tof, maar op wast gepiep na liet hij het toe. Toen Dodger moe was liepen ze achter elkaar door het rennetje heen. In de kooi ging het ook uitstekend. Even aankijken of het zo goed blijft gaan, maar voor nu: missie geslaagd! 

Dan hebben we dus nog drie dames: Daya, Do en Didi. Ze zijn resp. 4, 2 en 4 jaar oud en erg close met elkaar. We willen dan ook een nieuw baasje voor ze zoeken waar ze met drieën heen mogen.

Edgar en Edu zijn naar de opvang gebracht omdat ze regelmatig kibbelen naar elkaar. Vechten gelukkig niet hoor. Aangezien ze 6 en 9 maanden oud zijn is een beetje gekibbel heel normaal voor hun leeftijd. Eenmaal in hun nieuwe kooi waren ze erg rustig en helemaal niet met elkaar bezig. De meeste mannen van hun leeftijd zijn veel vervelender. Waarschijnlijk kan dit stel dus heel prima met elkaar overweg.

Ohja, Jimmy en Tim willen ook even laten weten dat ze het inmiddels erg goed met elkaar kunnen vinden 🙂 

Als er iemand op zoek is naar twee gezellige cavia’s voor in huis die niet specifiek op schoot moeten zitten (dat vinden ze wat minder), is dit duo een prima keuze. Jimmy is inmiddels een jaar of 2,5, Tim is een maandje of zeven inmiddels. 

Inmiddels zijn alle hokken schoon en is het etenstijd. Een hele lading groente wordt weer voor ze opgesneden en er wordt weer lekker gesmuld. Op de foto Spot en Loesje, twee vaste bewoners, lekker aan de paprika. 

Wij gaan de warmte in, de cavia’s genieten van hun heerlijke koele plekkie. 

Eén reactie:

  1. Wat een knapperds!!!! Allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *