• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Opvangperikelen: 10 nieuwe diertjes

Vandaag was weer een dag vol afspraken, met name afspraken om cavia’s af te staan. We hebben hierdoor een aantal hele leuke stelletjes die op zoek zijn naar een nieuw huisje. En er zijn wat diertjes op proef verhuisd om gekoppeld te worden, hopelijk gaat dat goed! Ik ben vandaag de vrijwilligsters ook weer heel dankbaar voor hun komst, want tussen alle gekte door moet er ook nog schoongemaakt worden, gevoerd, cavia’s gecheckt worden,….. 

Eerst kwamen Dash en Dio, twee broertjes die geboren zijn in februari dit jaar. Ze hadden een schitterende caviaflat en onderling gaat het ook goed. Alleen gingen de katten des huizes ruzie maken omdat zij erbij gekomen waren. Daarom konden ze niet blijven. Zijn deze twee gitzwarte mannen niet schitterend om te zien! 

Ook kwam er nog een beertje waarvan het maatje overleden was. Hij was daardoor erg eenzaam geworden, maar aangezien zijn baasjes geen nieuwe cavia’s meer wilden is hij naar de opvang gebracht om bij ons een nieuw maatje te vinden. Die krijgt hij hopelijk binnenkort!

Verder kregen we nog twee koppels, eentje van twee heren en eentje van twee dames. In beide gevallen lag de verantwoordelijkheid voor de zorg van de diertjes bij de kinderen deze huizes en in beide gevallen gebeurde dat niet goed genoeg. De ouders vonden dat zielig voor de cavia’s maar hadden zelf geen tijd om wel de zorg en aandacht te geven die twee cavia’s nodig hebben. Dus mag ik jullie voorstellen aan: 

 • Maartje en Saartje, twee zusjes van bijna 2 jaar oud
 • Yugi en Yogi, twee liever mannen van 3 jaar oud
Maartje en Saartje
Yogi en Yugi

Maar dan zijn we er nog niet. Er werd ook nog een heel leuk trio dames gebracht van ongeveer twee jaar oud. Ze waren in de winter door iemand overgenomen bij mensen, maar nu hij zelf verhuisde naar een flatje was er geen ruimte voor een grote caviakooi. Daarom zijn deze meiden naar de opvang gebracht: Meike, Fieke en Feike. Meike (wit) is redelijk nieuwsgierig, Fieke en Feike zijn redelijk verlegen. Daarnaast is Fieke (borstel) een echte dramaqueen 😀 

Deze drie dames mogen alleen samen verhuizen!

Maar we hebben vandaar meer gekregen dan alleen cavia’s. We hebben ook nog een hele tas vol met heerlijke groente gekregen! Daar zijn we superblij mee, want ik vind het heel erg belangrijk dat de cavia’s elke dag verse groente krijgen. Dat kost elke maand een klein fortuintje dus met zo’n gift zij we heeeeeel erg blij, en de cavia’s helemaal!

Dus super bedankt voor dit heerlijke pakket, de cavia’s hebben vandaag de helft op en er heerlijk van gesmuld! 

3 reacties:

 1. Wat een schatten. Meteen verliefd op Yogi en Yugi!!

 2. ik heb interesse in maartje en saartje. zjn ze buiten gewend? wat is de procedure? wat zijn de kosten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *