• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Een nieuw baasje voor Jimmy!

Gisteren was het eindelijk zover voor Jimmy: na maarliefst 2 jaar bij ons gewoond te hebben is hij samen met Timmy verhuisd naar een forever-home. In die twee jaar heeft hij bij ons al een behoorlijk druk cavialeven geleefd. 

In het voorjaar van 2016 hebben we Jimmy met nog 8 andere cavia’s opgehaald bij een kinderboerderij. Ze waren daar zonder pardon in een doos voor de deur achtergelaten en zagen er heel erg slecht uit. Een van deze cavia’s was zelfs zo mager dat hij niet eens meer kon lopen. Die heeft het helaas ook niet gered. De hele groep was extreem bang. Daarom is Jimmy met een maatje in een gastgezin geplaatst toen ze wat bekomen waren. Het doel was niet dat het een grote knuffelkont zou worden, maar dat ze in ieder geval een beetje meer op hun gemak zouden zijn bij huiselijke geluiden en af en toe opgepakt worden. Want je hele leven in stress doorbrengen is zielig. Een paar maanden later zat er enorme verbetering in maar konden ze helaas niet bij hun gastgezin blijven. Zo verhuisden ze nog naar een ander gastgezin. 

Beide heren lieten enorme verbetering zien, al bleven ze bang. Jammer genoeg ging het toen niet goed met Jimmies vriendje. Hij bleek een slecht hartje te hebben en werd ingeslapen. Daar zat Jimmy dan, helemaal alleen en niemand om steun bij te zoeken. 

Jimmy had echt een stabiel vriendje nodig en zo kwam Joop op zijn pad. Joop zat ook alleen en er was meteen een klik met Jimmy. Jimmy leerde heel veel van Joop. Meestal kwamen ze vrolijk samen om eten vragen en hij liet zich nog meer zien dan eerst. Want ja, Joop vond alles wel best dus dan zal het wel best zijn! 

Helaas was Joop de jongste niet meer en moest Jimmy een jaar later alweer afscheid van zijn vriendje nemen. Daar zat hij weer alleen en weer zochten we naar een match voor Jimmy. Dat werd Timmy, wederom een schot in de roos! Timmy moest even een halfuur heel stoer langs Jimmy lopen terwijl hij met zijn kontje aan het wiegen was. Jimmy vond het allemaal prima, die was allang bij dat hij niet alleen zat. Wederom een schot in de roos. 

En toen, op een mooie maandagmiddag, kwam er een gezin in de opvang kijken voor een stel cavia’s. Liefst niet al te oud, een beetje aaibaar zou leuk zijn maar geen pré, en ze hadden een grote buitenren voor hun nieuwe cavia’s. Perfect voor Jimmy en Timmy. Bij de kennismaking was er meteen een klik met de baasjes en zelfs Jimmy liet zien dat hij echt niet meer zo bang was als twee jaar geleden. En zo verhuisde hij met zijn maatje eindelijk naar zijn nieuwe gezin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *