• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Tix

Dit is Tix. Een hele knappe caviameneer van een jaar of vier oud. Tix heeft zijn hele leven alleen gezeten en is naar de opvang gebracht omdat zijn oude baasjes hem eenzaam vonden. Hij kreeg niet genoeg aandacht (wij zijn ten slotte geen cavia’s die er 24 uur per dag bij zitten en caviataal spreken) en na vier jaar gunden ze hem nog een paar jaar een vriendje. Dus kwam hij naar de opvang.

Bij de gezondheidscontrole die we standaard uitvoeren wanneer cavia’s afgestaan worden bleek dat Tix een wond op zijn voetzool heeft. En dit soort wondjes op voetjes kunnen helaas zonder de juiste zorg uitgroeien tot een bumblefoot. Dat is een gezwollen, ontstoken voetzool. Ik hoef je niet te vertellen dat dat erg pijnlijk is. En zelfs als het geneest blijft zo’n voetje vaak een zwakke plek. En daarom houden we Tix voorlopig in de opvang, zodat we zijn pootje goed kunnen verzorgen.

Vroeg stadium van Bumblefoot

2 reacties:

 1. Beste meneer/ mevrouw,

  Wat een schatje is Tix ! Mijn vraag is of het een gecastreerd beertje is, en wanneer hij herplaats mag worden? Ik heb zelf een zeugje van 3 jaar en haar vriendinnetje is 14 dagen geleden overleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *