• — Animals leave pawprints on our hearts —

  • zaterdag 21 juli 14.30-16.30/16.00 Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

Tix

Dit is Tix. Een hele knappe caviameneer van een jaar of vier oud. Tix heeft zijn hele leven alleen gezeten en is naar de opvang gebracht omdat zijn oude baasjes hem eenzaam vonden. Hij kreeg niet genoeg aandacht (wij zijn ten slotte geen cavia’s die er 24 uur per dag bij zitten en caviataal spreken) en na vier jaar gunden ze hem nog een paar jaar een vriendje. Dus kwam hij naar de opvang.

Bij de gezondheidscontrole die we standaard uitvoeren wanneer cavia’s afgestaan worden bleek dat Tix een wond op zijn voetzool heeft. En dit soort wondjes op voetjes kunnen helaas zonder de juiste zorg uitgroeien tot een bumblefoot. Dat is een gezwollen, ontstoken voetzool. Ik hoef je niet te vertellen dat dat erg pijnlijk is. En zelfs als het geneest blijft zo’n voetje vaak een zwakke plek. En daarom houden we Tix voorlopig in de opvang, zodat we zijn pootje goed kunnen verzorgen.

Vroeg stadium van Bumblefoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Laat je huisdier genieten, dan geniet jij ook!

    Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijk topvoer voor je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

    http://www.beestenplein.nl/