• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

18 kleine cavia’s (en ietsje grotere)

Aan het begin van deze week werd er contact opgenomen door iemand de nogal wat cavia’s had. Ze hadden bewust wat nestjes gefokt, maar zeker met de hoeveelheid jonge beertjes die er nu rondliep werd het echt teveel. Het was dan ook niet de bedoeling om voor nog meer nestjes te zorgen, daarom hadden ze papa-beer ook meegegeven. Het was was de vraag of wij er een stel over konden nemen. Ze hadden zelf geprobeerd om een goed huisje te vinden, maar dat viel niet mee en achterlaten bij een handelaar voelde niet goed. En zo kwamen er donderdagmiddag in de hitte 18 cavia’s naar de opvang. 12 beertjes en 6 zeugjes. De kleinste dieren zijn wat aan de kleine kant en sommige hebben wat schurft-plekjes, maar ze maken een gezonde indruk. 

Omdat de zeugjes op één na ouder dan vier weken zijn, moeten ze nog even in de opvang blijven om er zeker van te zijn dat ze niet zwanger zijn. De beertjes waren namelijk te laat gescheiden van de zeugjes, waardoor die kans aanwezig is. 

7 jonge beertjes (4-8 weken ongeveer) zitten bij elkaar in één verblijf. Ze mogen in tweetallen verhuizen of, als het op korte termijn is ivm hun leeftijd, naar een eenzaam volwassen beertje.

Papa-beer is samen met een van zijn zoons gezet en we hebben nog drie andere eenzame beertjes in de opvang blij kunnen maken met een vriendje. Deze koppeltjes zijn binnenkort beschikbaar voor herplaatsing en kunnen al bezichtigd en gereserveerd worden.

Wil je komen kijken? Stuur even een e-mail voor een afspraak!

Dit is de papa van alle jonge diertjes, is het geen knapperd? Mag ik jullie voorstellen aan Daddy en Sonny
Snoopy en Shadow
Dazzle en Dallas
Bowie en Boogie

2 reacties:

 1. Hoi, ik ben opzoek naar een borstel teddy beertje en borstel en teddy zeugje. Ik wil mijn groepen wat vergroten en lijkt me tof om ze uit een opvang te hebben, onze beestjes zitten buiten in een groot hok. Het liefst heb ik geen broertjes of zusjes. Geen idee waarom maar dat heb ik al vanaf het begin af aan gewild. Kunnen jullie mij verder helpen? Ik heb nu 2 beertjes zitten en 4 zeugjes.

  • Hallo, momenteel hebben we geen plaatsbare jonge cavia’s. Zijn de beertjes gecastreerd? De cavia’s uit de opvang zijn namelijk niet geschikt om mee te fokken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *