• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Puk en Muk, en Mandy en Molly

Afgelopen vrijdag kwamen er twee koppeltjes naar de opvang.

Puk en Muk werden gebracht omdat zij na zo’n 1,5 jaar zorg nog steeds vrij schuw zijn en ook niet zo’n fan zijn van oppakken en knuffelen. Daarnaast was de interesse bij de dochter inmiddels minder geworden. Hun oude baasjes gunden hen een beter leven en hebben ze daarom naar de opvang gebracht. Puk (gecastreerd beertje) is ongeveer twee jaar oud, Muk is ongeveer 4.

Mandy en Molly werden naar de opvang gebracht wegens een verhuizing. Hun oude baasje gunde deze dames een groter verblijf dan wat hij in de nieuwe woning kon plaatsen. Hierbij werd aangegeven dat de dames niet echt vriendinnetjes waren, maar elkaar meer accepteerden in het hok. Mandy is een oud meisje van ongeveer 5 jaar oud, Molly is ongeveer 4 en behoorlijk wat cavia. Omdat ze toch niet aan elkaar gehecht zijn gaan we ze in overleg ook niet samen uitplaatsen. Molly is beschikbaar om te verhuizen naar een eenzaam gecastreerd beertje of zeugje die hard op zoek is naar een vriendinnetje. Ze heeft een attitude, maar is niet extreem dominant. 

Mandy is samen met Puk en Muk verhuisd naar Caviarusthuis de Caviamand. In dit rusthuis mogen ze de rest van hun leven blijven wonen en wordt er goed gekeken naar de individuele behoeftes van de cavia’s. Zo hoeft Puk bijvoorbeeld niet te knuffelen als hij dat niet leuk vindt. We hopen dat ze hier nog heel wat jaartjes mogen genieten! 

2 reacties:

 1. Hallo Anne, ik heb je zojuist via facebook benadert. Is Molly nog beschikbaar?
  Ik heb nl 4,5 jaar oud gecastreerd beertje alleen zitten. Zijn broertje is 4 wkn geleden overleden. Tis zo stil nu in huis.
  Ik gun Brent nog een maatje naast hem.
  4,5 jaar geleden bij Monique dirks gehaald. Zij gaf mij jou naam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *