• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

16 cavia’s gedumpt in het bos

Wat een feest zondag. Ja het was letterlijk feest want we waren een verjaardag aan het vieren. We werden gebeld dat er iemand een doos cavia’s had gevonden in het bos in Vught. Of ze naar ons toe konden. Natuurlijk kon dat, zeker aangezien deze mensen de moeite namen om ze mee te nemen en te brengen. Zoals iemand zei, dan is er toch iets stuk in je hoofd. Ja, als je beestjes zomaar aan hun lot overlaat en niet het fatsoen hebt om ze dan bij een opvangadres af te geven wel. 
Het zijn 16 cavia’s, de meeste zijn (kruising) borstel of iets wat op minipli/tessel/lunkarya lijkt. Het zijn allemaal jonge dieren, waarvan één wat ouder beertje, vijf wat oudere zeugjes en de rest is allemaal jong spul van nog geen 300 gram dus waarschijnlijk 4-6 weken oud. Ze zien er allemaal gezond uit, eentje heeft een grote rugwond gehad maar daar is ze bijna van genezen.

 

Wat gaan we hiermee doen?
Eén babybeertje hebben we gekoppeld aan een eenzame logeerbeer. Een ander beertje zit bij een opvangcavia die nog een vriendje zocht en nu dus uitgeplaatst kan worden. De wat oudere beer zit momenteel bij de overige babybeertjes en mag met één van hen verhuizen. De andere babybeertjes mogen per twee verhuizen of alleen naar een volwassen beertje. Ik ga eerst de mensen op de wachtlijst op de hoogte brengen. 
Van de zeugjes blijft er eentje voorlopig in de opvang wonen. De wat oudere zeugjes mogen nog niet verhuizen tot ze een nestje hebben gehad of niet zwanger blijken te zijn (10 weken dus). De babyzeugjes komen binnenkort beschikbaar voor adoptie, als de wachtlijst voor babies op de hoogte gesteld is.


De wat oudere/jongvolwassen dieren zijn al te reserveren, voor de babies kan je een mailtje sturen naar info@caviaplein.nl om op de wachtlijst te komen. We verwachten naast babies van deze groep ook nog babies van de cavia’s die we vrijdag opgehaald hebben.

De heren

Rally, ca 6 maanden
Rodney, 4-6 weken
Rocky, 4-6 weken
Rover, 4-6 weken (gekoppeld)
Ronin, 4-6 weken
Randall
Rosh, 4-6 weken (gekoppeld)

De dames

Rhana, ca 6 maanden
Romy
Rhasja
Resi, ca 6 maanden
Rafke, ca 4 maanden
Roo, 4-6 weken (blijft in de opvang)
Resa, 4-6 weken
Rosy, 4-6 weken
Rushka, 4-6 weken

3 reacties:

 1. Graag wil ik reageren voor Rhuska, wat een schatje! Is het een borstel Cavia? En wanneer mag zij herplaats worden? Zoals ik in een eerder bericht al vermeld heb zoek ik voor mijn verdrietige zeugje van 3 jaar oud nadat haar vriendinnetje is overleden een ander lief kameraadje. Zodat ze het samen fijn en gezellig met elkaar hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Lia Vermeulen

 2. Marcel van Rosmalen

  Hallo ik zoek voor mijn eenzame weduwnaar dokter tinus een mooie vriendin dokter tinus is een gecastereerde rustige lieve beer van 3.5 jaar oud nu zag ik rhasja staan houle oud is deze mooie meid en zou die samen met dokter tinus kunnen ik merk dat sinds zijn laatste vriendin overleden is in april hij erg stil en eenzaam is en per wanneer is ze beschikbaar? Groetjes marcel en dokter tinus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *