• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Een nestje van Nanett, nieuwe cavia’s en nieuwe baasjes

Tipsie, Typo en Topsie

Het was weer een gezellige dag vandaag in de opvang, waarin een hoop gebeurd is. Om te beginnen had Nanett een leuke verrassing: ze was vannacht eindelijk bevallen! We hebben de kleintjes er deze week met z’n allen bijna uitgekeken, want ze stond echt op springen en elke keer zat ze nog vrolijk te eten en Nanna een beetje te pesten. Maar daar waren ze dan, twee beertjes en een zeugje. Allemaal in zeer goede gezondheid. Ze heeft een eigen kooi gekregen omdat het wat druk was en de kleintjes moeite hadden om rustig bij elkaar te blijven zitten. Dus om maar mooi te beginnen: mag ik jullie voorstellen aan Tipsie, Topsie en Typo! Topsie (rechts) is het zeugje. 
Ohja en “helaas”…… alle babies zijn al gereserveerd voor mensen op de wachtlijst 🙂 

Er werden ook nog cavia’s gebracht. Om te beginnen kwam Sammy naar de opvang, een manneke van zo’n 2 jaar oud. Hij is afgestaan wegens allergieën. Sammy moet nog een vriendje krijgen voor hij mag verhuizen, want alleen weggaan daar doen we niet aan.

Bolletje kwam ook alleen naar de opvang. Hij is ongeveer 1,5 jaar oud en is afgestaan omdat hij van een oude vrouw was die met haar gezondheid kampte. Het was daardoor niet mogelijk om goed voor hem te zorgen. Bolletje heeft iets teveel liefde gehad en is nogal aan de dikke kant. We gaan hem op dieet zetten en ook hij krijgt een vriendje voor hij mag verhuizen.

Dit knappe drietal van 2,5-3,5 jaar oud werd ook nog gebracht, twee dames en een mooie gecastreerde kerel (rara welke is dat). Deze cavia’s zijn afgestaan wegens voorzien tijdgebrek in het gezin (werken, stage, etc).

Mede omdat Moontje (links) een gevoelige en bange dame is gaan ze met drieen naar Caviarusthuis de Caviamand. Hier mogen ze de rest van hun leven blijven en hoeven ze niets meer dan cavia te zijn. Houden ze niet van knuffelen? Dan hoeft dat ook niet. Daarom leek ons dit een prima plek voor dit trio.

En verder zijn Teddy en Tommy verhuisd naar een heerlijk verblijf van 1,60 meter, wat vooral voor de kleine drukke Tommy heel fijn is om zijn energie kwijt te kunnen. En dat is ook heel fijn voor Teddy, want die kan dan op veilige afstand een beetje bekijken wat meneer allemaal uitspookt. 

Ondertussen was ook het toekomstige baasje van Romy van de partij, wat een geluk heeft deze dame dat ze straks in een damesgroepje met castraat mag gaan wonen! 

Gisteren en vandaag hebben alle vrijwilligers er ondertussen ook weer hard aan gewerkt om alle hokjes schoon te maken, diertjes te verzorgen en ze natuurlijk lekker te verwennen met goed en gevarieerd voer. Iedereen die geholpen heeft weer bedankt, ook namens de cavia’s 🙂

Eén reactie:

  1. Het was super gezellig! Nog eventjes geduld en dan mag Romy bij ons komen wonen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *