• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Belangrijk: nav de persconferentie willen wij vragen om je bestellingen van tevoren door te geven, zodat ze op afspraak afgehaald kunnen worden. Bij voorkeur via de webshop (shop.beestenplein.nl), anders via whatsapp (06-14171385). In principe plannen we dan iets in tijdens de inloopuurtjes op woensdagavond (19.00-20.00) of zaterdagochtend (10.00-12.00).
  Wij willen vragen om niet verder te lopen dan het bureau bij de ingang, zodat je nog praktisch buiten staat (ja gezellig is anders…)
  Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om je bestellingen te laten bezorgen via de pakketpost of via onze regiobezorging.
  Bedankt voor jullie begrip!
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

  Nieuwe workshops worden ingepland zodra de regelgeving rondom het coronavirus soepeler wordt en meer perspectief biedt.

Nova heeft een zesling gekregen!!

Wat een prestatie: zes babies dragen en ze ook nog eens alle zes levend en wel op de wereld zetten. Wat moet dat een zware vracht geweest zijn de afgelopen weken. En het nog zwaardere werk om ze allemaal gezond groot te gaan brengen moet nog beginnen. Ik vind het best bijzonder als zo’n bevalling alleen al helemaal goed gaat. 

Als je weet dat Nova al gedekt werd toen ze slechts een maandje of twee oud was vind ik zo’n prestatie nog veel groter. Iedereen die haar de afgelopen twee weken nog gezien heeft weet vast nog wel dat Nova toen meer uit baby dan uit mama bestond. Letterlijk hè: de babies wogen bij de geboorte 50 tot 90 gram, plus placenta, vruchtzak etc voor elke baby. Zo’n zesling is een aanslag op een cavialijfje, laat staan als dat zelf nog goed had moeten groeien. Er zit ook maar één mini-kleintje bij zoals je ook op de foto kan zien, die is fel genoeg dus we hopen dat die het ook gewoon gaat redden.

Nova zit nog bij Nora, waar vrijdag het laatste jonkie nog van verhuisd is. Hopelijk gaat Nora nog een stukje zorg meepakken zodat de last voor Nova wat minder enorm wordt. Maar sowieso krijgen de babies extra bijvoeding, want met maar twee tepels is onmogelijk voor zes babies om allemaal net zoveel te drinken als kleintjes uit een nest van twee. Hopelijk kunnen we over een paar weken zes gezonde jonkies naar nieuwe huisjes laten verhuizen. Nova zal daarna nog enige tijd blijven om goed aan te sterken. En dan mag zij met Nora naar een gouden mandje verhuizen. Maar eerst gaan we goed voor het gezinnetje zorgen!

(de babies zullen via de baby-wachtlijst uitgeplaatst worden en zijn dus niet direct beschikbaar voor adoptie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/