• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Nova heeft een zesling gekregen!!

Wat een prestatie: zes babies dragen en ze ook nog eens alle zes levend en wel op de wereld zetten. Wat moet dat een zware vracht geweest zijn de afgelopen weken. En het nog zwaardere werk om ze allemaal gezond groot te gaan brengen moet nog beginnen. Ik vind het best bijzonder als zo’n bevalling alleen al helemaal goed gaat. 

Als je weet dat Nova al gedekt werd toen ze slechts een maandje of twee oud was vind ik zo’n prestatie nog veel groter. Iedereen die haar de afgelopen twee weken nog gezien heeft weet vast nog wel dat Nova toen meer uit baby dan uit mama bestond. Letterlijk hè: de babies wogen bij de geboorte 50 tot 90 gram, plus placenta, vruchtzak etc voor elke baby. Zo’n zesling is een aanslag op een cavialijfje, laat staan als dat zelf nog goed had moeten groeien. Er zit ook maar één mini-kleintje bij zoals je ook op de foto kan zien, die is fel genoeg dus we hopen dat die het ook gewoon gaat redden.

Nova zit nog bij Nora, waar vrijdag het laatste jonkie nog van verhuisd is. Hopelijk gaat Nora nog een stukje zorg meepakken zodat de last voor Nova wat minder enorm wordt. Maar sowieso krijgen de babies extra bijvoeding, want met maar twee tepels is onmogelijk voor zes babies om allemaal net zoveel te drinken als kleintjes uit een nest van twee. Hopelijk kunnen we over een paar weken zes gezonde jonkies naar nieuwe huisjes laten verhuizen. Nova zal daarna nog enige tijd blijven om goed aan te sterken. En dan mag zij met Nora naar een gouden mandje verhuizen. Maar eerst gaan we goed voor het gezinnetje zorgen!

(de babies zullen via de baby-wachtlijst uitgeplaatst worden en zijn dus niet direct beschikbaar voor adoptie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *