• — Animals leave pawprints on our hearts —

  • Zaterdag 9 februari 14.30-16.30/17.00

    Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

Hooch

Dit lieve ventje heeft een heel verhaaltje. Hij verloor zijn vriendje niet zo heel lang geleden. En dat vond hij vreselijk. Zo vreselijk dat hij niet meer at of dronk. Hij kreeg medicijnen en werd gedwangvoerd. Toen kreeg hij een blaasontsteking. Hij overleefde het allemaal, maar was graatmager. En hij at en dronk nog steeds niet zelf. 
Omdat zijn baasje geen nieuwe cavia’s meer wilden was het noodzaak dat hij zo snel mogelijk naar de opvang kwam. Een nieuw maatje erbij zetten wilden we nog niet, daar was hij véél te zwak voor. Hooch kreeg een plekje direct naast de damesgroep in de draadkubuskooi. Hopelijk gaf hem dat een reden om zelf te gaan eten. 
Hooch vond dat wel gezellig. Hij ging niet in zijn huisje zitten en snuffelde wat aan de enJOY Hooimix support die zijn eetlust hopelijk wat stimuleerde. Niet veel later zat hij wat te eten. Niet veel, maar het was wel wat. Donderdag en vrijdag zat hij er tevreden uit en propte hij af en toe een stukje hooi naar binnen. Vandaag begon hij meteen te eten aan een stukje paprika, wat radijsblad en appel. 
Ik hoop dat er een stijgende lijn in blijft zitten, want Hooch is nog steeds eng dun en zwak. Maar zolang hij zelf eet is er in ieder geval weer hoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Laat je huisdier genieten, dan geniet jij ook!

    Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijk topvoer voor je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

    http://www.beestenplein.nl/