• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Zeven cavia’s

Zaterdag zouden er vijf cavia’s gebracht worden wegens burnout-klachten van de eigenaar. Het waren drie zeugjes en twee beertjes. Een van de beertjes was een tijdje geleden ontsnapt en bij de zeugjes beland, dus die waren mogelijk zwanger. Twee andere zeugjes bleven thuis wonen, zodat het aantal behapbaar werd. 

Uiteindelijk werden er zeven dieren gebracht. Een vriendin van de eigenaar had ook een burnout werd verteld en had een ander zeugje meegegeven. En een doodziek beertje dat graatmager was en diarree had. Het plan was om hem een spuitje te geven, maar in plaats daarvan werd hij gelukkig meegenomen naar de opvang. 

En zo kregen we er zeven cavia’s bij. De zeugjes zien er goed uit. Eentje is nog geen halfjaar oud, van de andere is mij niet geheel duidelijk wat de leeftijd is. Ze moeten wel allemaal blijven tot we er zeker van zijn dat ze niet zwanger zijn (of babies gehad hebben). Omdat ze ook erg bang zijn gaan we ze in die tijd extra socialiseren.

De twee beertjes zitten als duo in een verblijf. Ze dulden elkaar, maar hebben wel hun eigen ruimte nodig. Ook zij moeten blijven, want bij één van de beertjes zijn de voortanden niet in orde. We gaan zijn gewicht in de gaten houden en deze heren extra vezelrijke voeding geven om de tandjes zo veel mogelijk te laten werken. Hopelijk is dat genoeg om het gebit weer in orde te krijgen.

Het ziekenkooitje voor Scooby met extra lekker en gezond eten

Het zieke beertje hebben we Scooby genoemd en in een ziekenkooitje gezet. Omdat hij eng mager is krijgt hij naast brokjes en gewoon hooi ook enJOY Hooimix Support om zijn eetlust te stimuleren en zijn spijsvertering te ondersteunen. Daarnaast krijgt hij de enJOY Vacht- en Groeimix om hem wat extra ondersteuning te bieden. En verse groentes die niet al te veel vocht bevatten in verband met zijn plakkerige ontlasting. Gelukkig eet hij goed en oogt hij levendig, dus met wat geluk komt hij er weer bovenop. Gelukkig is hij niet ingeslapen want hij heeft een goede kans om op eigen krachten op te knappen. 

Voorlopig blijven al deze cavia’s in de opvang. In ieder geval tot blijkt dat ze niet zwanger zijn of hun nestje grootgebracht hebben of tot ze weer helemaal gezond blijken te zijn.  

3 reacties:

 1. Arme rakkers. Ze zien er wel mooi uit..heel veel sterkte en succes?

 2. Wat zijn jullie Super met de diertjes ..heb er zelf ook twee en mijn dochter 3 een moeder mer dochter en nog 1zeugje ze wou ze verleden jaar al weg doen omdat ze er geen tijd meer voor heeft wegens familiale omstandigheden en de kinderen zien er niet meer naar om …maar tot nu zijn ze nog altijd tjuis ze kon het niet over haar hart krijgen ze zijn toch zo schattig allemaal grrjs.Marina Timmermans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *