• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Een geweldige zaterdag

Uny, Ulla en Ushi
Yoran en Yoep

Wat een prachtige zaterdag. En niet alleen wegens het prachtige weer! Er kwamen tien nieuwe cavia’s naar de opvang. Vijf daarvan kwamen van dezelfde baasjes die gingen emigreren. Ze hadden niet alleen de cavia’s bij, maar ook een prachtige degelijke caviabak die we mochten hebben. Daar waren we héél erg blij mee! We hebben het verblijf ingericht voor Pelle, Pim en Palo, zodat ze lekker de ruimte hebben. Ze vonden het reuze interessant en hebben alles erg enthousiast onderzocht met de nodige stoerdoenerij. 

De cavia’s waren een trio dames en een duo heren:

 • Yoran en Yoep: een knappe borstelbeer van 4 tot 5 jaar oud en een leuke gladharige beer van ongeveer 2 jaar. Ze kunnen redelijk goed met elkaar overweg, maar hebben af en toe ook wat ruzie. Daarom willen we ze nog even in de opvang houden.
 • Uny, Ulla en Ushi: drie lieve meiden van waarschijnlijk 3, 4 en 4 jaar oud. Ulla en Ushi zijn langharig en hebben regelmatig even een knipbeurt nodig. Ze mogen alleen met z’n drieen samen verhuizen! 
Wat een prachtig verblijf!

3 cavia’s werden alleen gebracht omdat hun maatje overleden was. Voor hen gaan we op zoek naar een nieuw maatje. Deze knapperd op de foto genaamd Beer is 1,5 jaar oud heeft wel een heel lief koppie! 

Ten slotte kwam er nog een stelletje dat gebracht was omdat de zorg voor de dieren teveel werd voor hun baasje op leeftijd. We willen goed kijken wat hun karakter is voordat ze beschikbaar komen voor adoptie. 

’s Middags stond er ook nog iets leuks op het programma: de pilot van onze nieuwe workshop “Kruiden voor cavia’s” met de vrijwilligers van onze opvang en het team van Stichting Cavia Nijkerk. Na de nodige theorie ging iedereen zelf aan de slag met de kruiden, met een aantal prachtige mixen als resultaat. Het was een leerzame en erg gezellige middag. Iedereen bedankt voor de interesse en tijd! 

Vanaf nu wordt deze workshop regelmatig gegeven voor geinteresseerden. We komen indien gewenst ook op locatie! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *