• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Kleine Mini

Dit is Mini. Ze past in de palm van je hand. Dat is ook niet gek, want Mini is nog maar heel jong. Hoe jong weten we niet precies, maar ouder dan een week of vier zal ze niet zijn. Toch heeft ze al veel gezien. Ze is gekocht door iemand op een Belgische dierenmarkt met een ander kleintje in de veronderstelling dat ze zo een ander baasje hadden. Dat viel tegen, dus werden ze naar Konijnenopvang de Konijnenherberg in Moergestel gebracht. De ochtend voor ze zouden komen was het maatje van Mini overleden. Mini zag er niet zo goed uit, maar eten deed ze gelukkig wel. Ze had ook veel teveel tenen aan haar voetjes: maar liefst zes voor en vijf achter.  Meestal duidt dat op inteelt.

Twee dagen later gingen we Mini ophalen. Ze oogde levendig genoeg om niet in levensgevaar te zijn, maar echt gezond was ze ook niet. We wilden zo’n klein prulletje niet helemaal alleen in een kooi zetten. Juist een baby moet tussen de andere cavia’s zijn, daar knappen ze vaak van op en dat houdt ze aan het eten. Daarom ging ze bij de vaste damesgroep van de opvang. En dat vond ze geweldig! Mini drentelde vrolijk tussen de dames door, verkende de tunnels en deed zich tegoed aan het eten. De eerste nacht is Mini goed doorgekomen. We gaan haar de komende tijd goed in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze niets tekort komt!

2 reacties:

  1. Oh wat een schatje. We hebben zelf 2 zeugjes dus ze zou hier welkom zijn. We hebben zaterdag een workshop bij jullie hoop dat ze er dan nog is

Reageren is niet mogelijk