• — Animals leave pawprints on our hearts —

 • Woensdagavond 19.30-20.30 en zaterdagochtend 11.00-12.00 koffie- en cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je gewoon even cavia’s wilt komen kijken of natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

  Zaterdag 17 augustus 13.00-15.00/15.30 Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

  Zaterdag 31 augustus 14.00-16.30/17.00 Workshop Kruiden voor cavia’s en konijnen: Meer info

11 kleine cavia’s

Vanmiddag zijn er 11 cavia’s naar de opvang gebracht, 8 zeugjes en 3 beertjes. Ze zijn afgestaan omdat de buren klaagden over muizenoverlast en daar gif tegen gestrooid had. Dat gif werd waarschijnlijk door de muizen meegenomen naar de cavia’s en zo waren er al meerdere dieren overleden. Om te voorkomen dat ook deze dieren dood zouden gaan zijn ze naar ons gebracht. Ze roken inderdaad naar muizen en ze waren allemaal extreem mager. De lichtste cavia weegt slechts 480 gram met een leeftijd van 6 maanden en veel andere cavia’s zitten onder de 700 gram waar een kilo normaal is. Of dat door het gif of door een andere oorzaak komt kunnen we niet zeggen. 

Nadat ons team ze allemaal nagekeken had en de kooien in orde gemaakt waren hebben we ze verwend met extra veel lekker eten. Ze hadden erge honger en vochten om de drinkflessen. Voorlopig krijgen ze extra groenten en kruiden bij om ze zo goed mogelijk te laten aansterken. We hopen dat ze het allemaal redden. 

Kass, Kenny en Kooper

De beertjes zijn één en bijna 2 jaar oud. Ze gaan onderling goed, maar we willen kijken of dat nog steeds zo is wanneer ze zijn aangesterkt. Als het vriendjes blijven mogen ze tzt samen verhuizen. 

Kooper (rechts) heeft een oogafwijking die er niet mooi uitziet, maar hij heeft hier geen last van. Zijn oogje is naar binnen gedraaid. Kenny en Kooper zijn langharig en moeten regelmatig even geknipt worden. 

De dames zijn allemaal tussen de 6 maanden en 1 jaar oud. Ze mogen voorlopig nog niet verhuizen, ook zij moeten echt aansterken. Ze zijn al wel te reserveren. We hebben begrepen dat ze niet zwanger kunnen zijn, de beertjes zaten gescheiden van de zeugjes. 

Kaia
Kala
Kasha
Kaelie
Kali
Kandy
Kait
Kanzi

Eén reactie:

 1. Wat een dotjes. ze zijn in goede handen bij jullie. Het laatste vrouwtje. De laatste foto, 😍😍😍😍😍 verkocht. Wat een scheetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/