• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Een Koninklijke afsluiting van de week

De dames in hun nieuwe verblijf
Kandy valt aan op de spitskool tussen haar nieuwe vriendinnetjes
Kleine Emelia onderzoekt haar nieuwe verblijf

Het was weer een heerlijke en drukke week. Er kwamen logees bij, er verhuisden een aantal cavia’s en er werden een paar nieuwe diertjes gebracht. De cavia’s hadden in de opvang geen last van de wat hogere temperaturen, het was juist heel aangenaam in de opvang! We hebben ook heel veel plezier van het nest baby-konijntjes dat we tijdelijk opvangen voor Stg Konijnenopvang K’Nijn&Ko. De vrijwilligers en stagiaires zijn in rustig moment vaak bij hun verblijf te vinden. En terecht! Ze zijn zo vrolijk, pluizig en leuk!

Woensdagavond werden er een aantal cavia’s geadopteerd, waaronder Wanda, Wowie en Wenda. Ze hebben een prachtig verblijf gekregen en worden binnenkort vergezeld door een gecastreerd beertje. Twee dagen later kreeg ik al foto’s doorgestuurd van de dames in hun nieuwe paleisje met de mededeling dat het heel goed met ze ging. Daar word je toch superblij van! 

Ook was het voor onze nieuwe aanwinsten voor de Aai- en Knuffelploeg tijd om bij de andere dames te gaan wonen: Kandy (afkomstig uit de groep die muizengif op had) en Elaine (met 18 andere babies gebracht) deden het geweldig en het leek wel alsof ze nooit anders gewend waren. Kandy is vrijdag ook meteen mee geweest voor haar eerste knuffelbezoek. Ze was niet bepaald bang, zelfs aardig nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde. Over een goed karakter gesproken! Kleine Elaine kan nog niet mee voorlopig, omdat ze letterlijk nog te klein is en nog door de spijlen van het rennetje dat we meenemen past. Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om haar goed te socialiseren en te knuffelen! 

Drie zusjes van Elaine verhuisden naar Dorpsboerderij Waspik. Ze gaan hier een educatieve functie vervullen met een aantal andere dames die ook van onze opvang komen. We hebben ze zelf gebracht, hartstikke fijn om te zien dat de koppeling met de dames goed ging. Ze waren meteen heel nieuwsgierig en totaal niet onder de indruk. Ze dribbelden door het ruime verblijf en aten een hapje hooi om eens te proeven of het net zo lekker was als ze gewend waren. Hopelijk groeien ze uit tot drie leuke zelfverzekerde dames, maar dat kan bijna niet anders! 

Zaterdag was een mega-drukke dag. Met zo ongeveer 30 extra vakantie-kooien was er héél veel schoonmaakwerk en voeren is dan natuurlijk ook veel intensiever. Het voer vliegt er doorheen, maar je wordt er wel heel erg blij van om te zien hoe goed er voor toch veelal ex-bewoners van de opvang gezorgd wordt. En hoeveel liefde ze krijgen, hoe gek mensen op hun dieren zijn en wat voor leuke verhalen we over ze te horen krijgen.

Gelukkig was er deze week, en dus ook deze zaterdag, ook héél veel hulp! Hierdoor waren alle verblijven aan het begin van de middag weer heerlijk schoon en waren alle diertjes weer nagekeken. 

We kregen drie nieuwe bewoners. Snoesje en Snoepje zijn twee oude dametjes van ongeveer 5 jaar die afgestaan werden wegens een verhuizing waarbij niet veel plek voor ze was. Snoepje is maar een klein meisje en ze had een wond op haar hoofdje dat al behandeld werd maar nog niet helemaal genezen is. Snoesje is een flink stuk groter en heeft ook wat kleine kwaaltjes. We gaan deze dames waarschijnlijk niet meer herplaatsen, dat zal niet in hun belang zijn en waarschijnlijk ook te heftig. 

Daarnaast kregen we een zeugje van ongeveer 3 jaar dat bij een konijn woonde. Nu het konijn overleden was zat ze maar alleen te zijn en dat was niet zo gezellig. We hebben haar Joya genoemd. Dit meisje gaat waarschijnlijk binnenkort verhuizen naar een ander eenzaam zeugje en komt dus niet beschikbaar voor adoptie. 

Er verhuisden ook twee mannen-duo’s naar een nieuw thuis: Pasha en Pax en Jimmy en Edgar werden geadopteerd! Ik hoop dat de baasjes heel veel plezier van deze lieve jongens gaan hebben!

8 bleekselderij, 8 kilo wortel, 3 kilo bietjes, witflof en nog veel meer groenten
Veel vakantie-kooien in het kantoor!
Snoepje en Snoesje
Joya

Stagiaire Priscilla (middelbare school) had van mij de opdracht gekregen om een aantal manieren op te schrijven om voer op een interessante manier te geven aan de cavia’s. Vandaag mocht ze die opdracht uitvoeren. Ze heeft hooirolletjes gemaakt, hooiruifjes gevuld en we hebben van een oude handdoek een hangmat gemaakt voor de damesbak van Chester. Nou, dat was een schot in de roos! In no-time lagen een aantal dames al hooi te eten in de hangmat. Er werd zelfs gekibbeld om een lekker plekje! 

De cavia’s kregen naast kruiden, hooi, enJOY-brokjes en paprika ook oranje worteltjes. Want die mogen op Koningsdag niet ontbreken. De seniorensoos mocht zelfs wortel-happen! 

Wil je de opvang steunen én het beste natuurlijke voer aan je eigen dieren geven? Niet alleen voor cavia’s, maar ook voor honden, katten, konijnen en andere knagers!
Bezoek  onze webshop:
shop.beestenplein.nl

2 reacties:

  1. Leuke update! En wat een supermooi verblijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *