• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Duo’s, dames en single heren

Wegens de vakantiegangers die we tot vorig weekend hadden en omdat er echt eerst wat cavia’s moesten verhuizen hebben we de afgelopen weken niet zoveel nieuwe dieren aangenomen. Deze week gingen we weer “los” en kwamen er maarliefst 16 dieren bij! Ook mochten een aantal dieren op date en mee naar een nieuw baasje. Sowieso was het woensdag, vrijdag en zaterdag een gezellige drukte met mensen die kwamen adopteren of afstaan, die gewoon voor de gezelligheid even kwamen kijken (dat vinden we ook leuk!!) en even wat voer in wilden slaan. We kregen daarnaast ook een paar hele mooie donaties aan mooie kooien, kruidenhooi en toebehoren die we konden gebruiken. Hiervoor veel dank!! 

Pelle en Polle kwamen woensdag wegens een verhuizing. Meer over dit lieve duo lees je hier!

Vic en Vito werden afgestaan wegens ernstige allergieën. Hun verhaal is hier te lezen. 

Vrijdag kwam een papabeer naar de opvang met twee zoons van zo’n 3 maanden oud. Nou, wat zijn dat twee leuke, actieve en ondernemende ventjes! We hebben ze daarom Boefje en Bengeltje genoemd. De papa, Bram, is van september 2018 en moet nog gekoppeld worden aan een nieuw vriendje. 

Bram
Boefje en Bengeltje

Niels kwam naar de opvang omdat zijn vriendje overleden was en zijn baasjes geen nieuwe cavia’s meer wilden. Hij is ongeveer een jaar oud en best wel onzeker. We zijn hem daarom extra aan het socialiseren. Daarna willen we kijken of we hem aan een zelfverzekerde, maar vriendelijke, oudere beer kunnen koppelen. Wellicht heeft hij daar meer steun aan en wordt hij wat minder bang. 

De 5-jarige Flip kwam naar ons omdat zijn vriendje Finn overleden was. Beide waren ze een aantal jaar geleden geadopteerd in de opvang. Omdat zijn baasjes geen nieuwe cavia’s meer wilden maar ook niet wilden dat hij de laatste tijd van zijn leven in eenzaamheid zou doorbrengen kwam hij naar ons terug. Gezien zijn leeftijd gaan we Flip niet meer uitplaatsen. We hebben hem succesvol kunnen voorstellen aan de bewoners van de seniorensoos! 

Merel en Manoe werden ook gebracht vandaag en ook zij blijven voorlopig in onze opvang wonen. Niet omdat ze oud zijn of iets mankeren, integendeel! Ze zijn pas een jaar oud en hebben een heel fijn karakter. We willen daarom kijken of ze geschikt zijn voor de Ai- en Knuffelploeg! Deze dames zijn afgestaan wegens aanhoudende gezondheidsklachten van hun baasje, het bleek om en allergie te gaan. Manoe (links) is vorig jaar geboren in onze opvang en een dochter van vaste bewoonster Pippa. 

Verder gingen er vandaag twee dames op date: Jette werd gekoppeld aan een gezellig vriendinnetje en ook Kali mocht naar een ander zeugje verhuizen. Verder was er nogal wat aanloop en zo werd het een behoorlijk drukke ochtend. Gelukkig was er ook veel hulp, zodat alle cavia’s op en top verzorgd konden worden. Ze kregen ook vandaag weer een heerlijke kruidenmix, deze keer met onder andere aarbeiblad, selderij, luzerne, grassen, dille en hazelnootblad. Wat heeft iedereen er weer van gesmuld! Daarnaast kregen ze worteltjes, appel en broccoli. 

’s Middags gingen we met een aantal vrijwilligers naar Nijkerk voor het éénjarig jubileum van Stg Cavia Nijkerk. Het wat supergezellig en er was van alles te doen en te zien. We hebben ervan genoten! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *