• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Date-dag

Na een week die vrij rustig was met adopties en afstand doen (maar wel heel druk met de verzorging van de dieren) was het vandaag behoorlijk druk. Er kwamen twee koppeltjes cavia’s bij in onze opvang, beide werden afgestaan wegens ziekte van hun eigenaren. 

Het eerste stel is een duo dat vorig jaar bij ons in de opvang geadopteerd werd, Hooby en Hutch. Deze mannen zijn inmiddels ongeveer 1,5 jaar oud en kunnen prima met elkaar overweg, al moet er af en toe natuurlijk even een punt gemaakt worden. 

Daarnaast kwamen Plukkie (4) en Zoentje (2) naar de opvang, twee knappe langharige dames. Ze zijn heel makkelijk, niet bang en onderling lief. Ze mogen natuurlijk alleen samen verhuizen. Hun mooie lange haar moet af en toe bijgeknipt worden om te voorkomen dat ze klitten krijgen. 

Hooby en Hutch
Plukkie en Zoentje

En vanmorgen was het een heuse date-ochtend: maar liefst vier eenzame cavia’s vonden een nieuw vriendje of vriendinnetje. En Erasmus, favoriet van velen, verhuisde gecastreerd en wel samen met jongedame Emma naar zijn nieuwe huisje. De broertjes Vic en Vito verhuisden ook naar een heerlijk ruime kooi. Deze week verhuisden ook Titus en Teun. De bejaarde Fluff mocht bij een van de vrijwilligers komen wonen.  

Boike kreeg bezoek van een knappe pittige tante. Hij pakte meteen alles uit de kast om indruk te maken, maar madame speelde liever een beetje “hard to get”. Tot ze ergens van schrok en maar al te graag steun bij hem zocht 😉

Lieve Niels mocht op date met een ex-bewoner die zijn maatje verloren had. En omdat ze beide behoorlijk onzeker waren klikte het heel goed. Helemaal fijn is dat hun baasjes een grote buitenren voor ze hebben, waar ze niet opgepakt hoeven te worden maar gewoon lekker kunnen rondrennen.

De mooie rooie dame rechts op de foto kwam ook op date. Gelukkig hadden we nog een lief zeugje van 5 jaar dat goed met haar pittige karakter om wist te gaan en het meeste van haar onzekere gemopper negeerde. Ze blijven voor de zekerheid nog een paar dagen bij ons logeren zodat we kunnen zien of het goed blijft gaan.

Bowy, een lief beertje dat vorige week bij ons kwam, werd ook gekoppeld. En dat was aan onze Henk. Hij verbleef met zijn vriendje Harrie in de opvang, maar helaas kreeg Harrie vorige week iets wat nog het meest leek op een hersenbloeding, waar hij niet meer goed bovenop kwam. Aangezien beide mannen eenzaam waren hebben we ze geprobeerd te koppelen. En dat is goed gegaan! Als het goed blijft gaan komen deze heren binnenkort beschikbaar voor adoptie. 

En verder zijn alle andere dieren natuurlijk weer goed verzorgd en verwend. De cavia’s die het nodig hadden kregen extra aandacht. De paprika’s, bleekselderij, worteltjes, Chinese kool, …….. werden allemaal gretig gegeten. Ze smulden van de kruiden. Wat een fijn gevoel geeft dat!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *