• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 25 mei 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 25 mei 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Langhaar-Alert! 12 langharige cavia’s erbij!

Afgelopen week was het een ware invasie van langharige cavia’s in de opvang: we kregen een stel van vier broertjes en acht cavia’s. 

4 broertjes

De vier heren werden gebracht wegens gebrek aan interesse van de kinderen. Ze zijn ongeveer 1,5 tot 2 jaar oud en wonen in duo’s (en zo zijn ze ook te adopteren). Het zijn erg gezellige jongens, ook niet overdreven bang. Wel zijn ze niet allemaal heldhaftig wanneer ze een schaar zien, wat niet heel handig is als langharige cavia. Mag ik jullie voorstellen aan: Tjico en Tjep, en Tipo en Tippy! 

8 knappe coronetjes

En dan kregen we ook nog een groepje van 8 coronet-cavia’s. Wegens tijdgebrek wilde ze stoppen met het houden van cavia’s. Het zijn drie dames en vijf heren. Op Charming na zijn de cavia’s vrij makkelijk in de omgang. Hoewel ze er op de foto’s misschien kortharig uitzien, zijn het toch echt langharige cavia’s 😉 ze moeten dus maandelijks even bijgeknipt worden. 

 • De oudste van het stel is Caia. Zij is ongeveer 4 jaar oud en helemaal rood en niet al te moeilijk in de omgang. Omdat ze ook nog gezond oogt zou het fijn zijn om haar te koppelen aan een eenzaam zeugje, zodat ze nog een paar jaar gezelschap van elkaar kunnen hebben.
 • Caith is een dame van ongeveer 1,5 jaar oud. Ze heeft twee nestjes gehad met Charming. Bij haar hoort haar dochter Caillie, geboren in juni 2019. Zij mogen samen verhuizen. 
 • Charly en Charles zijn broertjes van Caillie en dus ook geboren in juni 2019. Ze mogen samen verhuizen. Momenteel leven ze met succes nog met Chazz en Chaze in een ruim verblijf, als ze met vieren naar een erg grote ren mogen verhuizen kunnen ze ook met vieren verhuizen.
 • Chazz en Chaze zijn en jaar eerder geboren in juni 2018. Deze twee heren mogen dus samen verhuizen. 
 • Charming is een kereltje van bijna 2 jaar oud. Hij is de vader van Caillie, Charley, Charlez, Chazz en Chaze. Omdat hij wat dun en wat minder gezond oogt houden we hem voorlopig nog even in de opvang. Als hij opgeknapt is hopen we en vriendje voor hem te vinden.
Caia
Caith en Caillie
Charles en Charley
Chazz en Chaze
Charming

Reacties zijn gesloten.