• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

11 cavia’s uit een weiland

Dac en Doc

Afgelopen week werd er een groep cavia’s naar de opvang gebracht met best wel een bijzonder verhaal. Na de aankoop van een huis bleek er in een omheind veld wat daarbij hoorde cavia’s rond te lopen. Best wel wat! Omdat het huis ook nog eens bij het kanaal lag en er oude volières stonden waren er nogal wat ratten aanwezig. Een plaag zo werd ons verteld. En die ratten waren niet alleen heel vervelend, soms beten ze cavia’s dood. Daarom hebben ze besloten om de cavia’s naar ons te brengen, zodat ze in ieder geval veilig waren. Het vangen van de dieren duurde een paar weken, want probeer maar eens een stel bange cavia’s te vangen in een veld! Met behulp van vangkooien was dat uiteindelijk dan toch gelukt.

De groep bestaat uit 9 zeugjes. Omdat iemand een drachtige cavia tussen de groep gedumpt had heeft één van de dames een nestje gehad, waar onder andere twee beertjes bij zaten. Die zijn op tijd gescheiden in een aparte ren. De leeftijd van de meeste dieren is niet bekend, behalve van het nestje. Dat zou ongeveer 5 maanden oud moeten zijn.

Omdat alle dieren erg bang zijn hebben we ze op een rustige en beschutte plaats in de opvang gezet. Zo kunnen ze in hun eigen tempo wennen aan alle geluiden en bewegingen. De kans dat het grote knuffelkonten worden is niet zo groot, maar we gaan ons best doen om ze een beetje te socialiseren, zodat ze niet extreem bang zijn als ze een keertje opgepakt moeten worden. Maar nogmaals, de kans dat dit knuffelcavia’s gaan worden is niet zo groot! De beertjes zitten samen in een kooi en mogen over een paar weekjes verhuizen. 

Dola
Desi
Daina
Dotti
Donna
Dehwi
Deyna
Do
Demi

Reacties zijn gesloten.