• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Petunia

Een passende naam voor dit bijzondere meisje. Ze had tot vorig jaar een vriendinnetje waarmee ze het goed kon vinden, maar helaas is die overleden. Petunia vond het niet erg gezellig in haar eentje en ontwikkelde probleemgedrag. Ze kon hierbij zelfs bijten naar haar eigenaren. Omdat de thuissituatie het niet toeliet om echt veel aandacht aan haar te geven besloten ze dat het beter was om haar af te staan, zodat ze weer tussen soortgenootjes kon leven. 

Het koppelen van deze dame ging niet geheel vlekkeloos. Waarschijnlijk uit onzekerheid, maar Petunia probeerde de andere dames in de groep het hok rond te jagen. Gelukkig was daar ook onze castraat Tjoep die haar op vriendelijk doch dwingende manier verzocht om daar eens mee te stoppen. Daardoor keerde de rust vrij snel weer terug in de groep. 

We houden Petunia een tijdje bij ons om te kijken of ze wat rustiger wordt en als alles goed gaat mag ze daarna gekoppeld worden aan een geschikt maatje of in een groepje. Omdat ze vrij duidelijk kan zijn en wel eens kan bijten willen we haar niet uitplaatsen als knuffelcavia of bij gezinnen met kinderen.

Reacties zijn gesloten.