• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Blootje en Bengel

Zo krijgen we bijna nooit skinnies en zo krijgen we er drie in een week! Blootje en Bengel zijn door iemand overgenomen, maar het bleek helemaal niet goed te gaan met de kat des huizes. Daarom zijn ze naar ons gebracht.
Blootje is ongeveer 2 jaar oud, Bengel is ongeveer een jaar. De heren kunnen erg goed samen en zijn erg tam. Ze mogen alleen samen verhuizen!
 
Belangrijk om te weten over Skinny-cavia’s:
  • Je kunt ze niet buiten houden en dienen altijd op een warme plek te staan (ongeveer meer dan 18 graden). Ze hebben immers geen haar om zich warm te houden. Ze hebben hierdoor ook makkelijker wondjes.
  • Bij voorkeur hebben ze een doek, theemuts oid waar ze in kunnen kruipen om zich makkelijker warm te houden en zacht te kunnen liggen. Dit moet regelmatig uitgewassen worden.
  • Ze hebben behoorlijk meer energie nodig dan een behaarde cavia om zich warm te kunnen houden en moeten dus meer eten. Als gevolg poepen ze ook aanzienlijk meer.
  • Skinnies zijn over het algemeen zwakker en worden minder oud dan de gemiddelde cavia. 

Reacties zijn gesloten.