• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Hippo en Nijlpaardje

Blootjes-alert! Deze week kregen we twee lieve skinnies in onze opvang: Hippo en Nijlpaardje. Hun voormalige baasjes hadden bewust voor skinnies gekozen om te voorkomen dat ze allergisch zouden zijn voor hun niet-aanwezige haar, maar helaas bleken ze allergisch te zijn voor het hooi en het andere stof dat van de kooi af kwam. 

Deze heren zijn ongeveer 9 maanden oud en kunnen prima samen. Daarom mogen ze ook alleen samen verhuizen. 

Belangrijk om te weten over Skinny-cavia’s:
 • Je kunt ze niet buiten houden en dienen altijd op een warme plek te staan (ongeveer meer dan 18 graden). Ze hebben immers geen haar om zich warm te houden. Ze hebben hierdoor ook makkelijker wondjes.
 • Bij voorkeur hebben ze een doek, theemuts oid waar ze in kunnen kruipen om zich makkelijker warm te houden en zacht te kunnen liggen. Dit moet regelmatig uitgewassen worden.
 • Ze hebben behoorlijk meer energie nodig dan een behaarde cavia om zich warm te kunnen houden en moeten dus meer eten. Als gevolg poepen ze ook aanzienlijk meer.
 • Skinnies zijn over het algemeen zwakker en worden minder oud dan de gemiddelde cavia. 

Reacties zijn gesloten.