• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

8 cavia’s van buiten

Afgelopen zaterdag kregen we acht cavia’s aangeboden die afkomstig waren uit twee buitenrennen. Omdat de tuin opnieuw ingericht werd en er geen plek voor hen over zou blijven was gevraagd of ze naar ons konden komen. 

Het bleek om vier beertjes en vier zeugjes te gaan. De heren konden elkaar na binnenkomst al snel niet bepaald verdragen in een wat kleinere ruimte dan een buitenren, vandaar dat we er in no-time twee apart moesten zetten. Dat zijn Ivo en Igor. Isaac en Ivoor, de andere twee jongens, zitten nog wel samen. Dat lijkt wel oké te gaan. 

Izzy is een wat makkelijkere dame, zowel naar mensen als andere zeugjes. Ivy is een satijncavia, wat wil zeggen dat ze kans heeft om satijnziekte te ontwikkelen. Dit is een progressieve stofwisselingsziekte waaraan ze dus mogelijk zal overlijden, mocht ze deze ziekte hebben. Iva en Iza zijn twee meiden die nogal pittig zijn en niet bang zijn om actief hun tanden in enig mensenvlees te zetten. Ofwel, geen knuffelcavia’s.

Igor is de vader van de andere cavia’s behalve van Izzy, hij heeft een keer een scheidingswand naar de dames getrotseerd en daar even feest gevierd. Zijn kroost is ongeveer een halfjaar oud. Igor en Izzy zijn ongeveer een jaar. 

De heren

Igor
Ivo
Isaac
Ivoor

De dames

Izzy
Ivy
Iva
Iza

Reacties zijn gesloten.