• — Animals leave pawprints on our hearts —

  • zaterdag 21 juli 14.30-16.30/16.00 Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

Baasje gezocht

Cavia’s worden in principe niet geplaatst als ze alleen terecht zullen komen.  

Prijzen

Jonge cavia (tot 6 maanden): 20 euro

Volwassen cavia (vanaf 6 maanden): 15 euro

Gecastreerd beertje: 40 euro

HET LAATSTE NIEUWS OVER HEPLAATSBARE DIEREN STAAT VAAK ALS EERST OP FACEBOOK

Onderstaande cavia’s zijn niet de enige dieren in de opvang. Sommige cavia’s zijn niet plaatsbaar, maar er zitten ook altijd dieren die in overleg toch mogen verhuizen. Zoekt u andere cavia’s dan er momenteel beschikbaar zijn? Laat het dan even weten, dan kunnen wij contact opnemen als er dieren gebracht worden die aan uw voorkeur voldoen.

Dash en Dio

Deze twee broertjes zijn geboren in februari dit jaar. Ze hadden een schitterende caviaflat en onderling gaat het ook goed. Alleen gingen de katten des huizes ruzie maken omdat zij erbij gekomen waren. Daarom konden ze niet blijven. Zijn deze twee gitzwarte mannen niet schitterend om te zien! 

Prijs: samen 20 euro

Darth en Chewie

Chewie heeft eindelijk een vriendje! Hij werd een tijd geleden gebracht omdat hij als pubertje van 5 maanden met gierende hormonen bij een ander beertje was gezet als gezelschap. Dat was natuurlijk niet zo’n succes. Inmiddels is hij een maandje of 8 en hoewel het nog steeds wel een pittig ventje is is hij al wel iets rustiger geworden. Zijn lange haren moeten af en toe bijgeknipt worden.
En toen kwam de kleine Darth naar de opvang omdat hij afkomstig was uit een oepsnestje. De klik met Chewie was er meteen! Hij mag (nu hij nog zo klein is tenminste) lekker tegen Chewie aan zitten en volgt hem overal naar toe. Darth is erg goed gesocialiseerd en voor caviabegrippen niet bang. 

Prijs: samen voor 25 euro

Joppie en Henkie

Dit prachtige pluizige duo is afgestaan wegens allergieen voor hun hooi en bodembedekking. Ze waren al een keertje overgenomen en het was dan ook niet de bedoeling om ze af te staan, maar een goede verzorging werd steeds moeilijker.
Joppie en Henkie zijn ongeveer 3 jaar oud. Joppie (links) is een lunkarya, een langharig ras dat regelmatig geknipt moet worden. Henkie is een Zwitserse teddy en hij is halflangharig, echt knippen hoeft niet maar hij ziet er toch net wat verzorgder uit als dat wel gebeurd is 😉
Volgens hun oude eigenaresse kunnen deze twee mannen niet zo goed samen in een wat kleinere kooi van een meter. Hoewel dat tot nu toe in de opvang wel heel goed gaat willen we ze daarom voor de zekerheid wel in een wat groter verblijf uitplaatsen. Joppie is een beetje verlegen, maar Henkie is een echte kroelkip. Afgelopen week heeft hij meegedaan als demo-cavia tijdens de workshop en al die aandacht vond hij heerlijk 🙂 uiteraard mogen ze alleen samen verhuizen.
Prijs: samen 20 euro

Apple en Berry

Dit is toch wel een bijzonder stel. Apple is een hele knappe crèmekleurige caviaman van 4 jaar oud. Hij woonde samen met een ander beertje, maar helaas is die overleden. Apple vereenzaamde, maar omdat zijn eigenaren geen nieuwe cavia’s meer wilden besloten ze in zijn belang om hem af te staan, zodat hij weer een nieuw vriendje kon krijgen. 

Berry is bij ons gebracht door de dierenambulance. Hij was gevonden. Berry is een jong knulletje van een maand of 4. Hoewel dat een hele onhandige leeftijd is om te koppelen (meestal barsten jonge beertjes dan van de hormonen) hebben we hem toch voorgesteld aan Apple. Want Apple oogde als een rustige stabiele cavia, terwijl Berry heel onzeker was. 
Na wat ge-prrrrrr was het goed. Geen gedreig, gejaag of gevecht. Aangezien ze beide ook nog moesten wennen kon dat natuurlijk na een paar dagen nog veranderen als ze wat zekerder van zichzelf waren. Inmiddels zitten ze bijna 2 weken samen. Wat zien we? Apple is het baasje, maar hij baast niet overdreven. Berry zoekt steun bij hem en denkt er niet over om zijn ondergeschikte positie te betwisten. Ofwel ze lijken erg goed bij elkaar te passen. 
Het loont dus zeker om goed naar het karakter en gedrag van individuele cavia’s te kijken, zodat het mogelijk is om de juiste combinaties te maken. En dan blijkt dat combinaties die in eerste instantie niet zouden kunnen misschien toch meer uitzonderingen hebben dan je denkt.
Met Apple en Berry kan al kennisgemaakt worden op afspraak en ze zijn dus ook al te reserveren. We willen ze echter pas over enkele weken uitplaatsen, zodat we ook zeker weten dat hun gedrag ten opzichte van elkaar zo blijft. En een groot caviaverblijf….. Dat is voor elk caviakoppel geen overbodige luxe!

Prijs: samen 20 euro

Zazoe en Ziggy

Mag ik jullie voorstellen aan deze twee leuke bloteriken: Ziggy en Zazoe. Ze zijn gebracht wegens tijdgebrek. Beide mannen zijn nog geen jaar oud en in goede gezondheid. Ze mogen alleen samen verhuizen en zijn niet gecastreerd, dus ze kunnen niet bij dames. Ziggy (rechts) is heel relax en nieuwsgierig, Zazoe (zwart) is wat meer verlegen maar ook zeker niet overdreven bang. 

Prijs: samen 20 euro

Belangrijk om te weten over Skinny-cavia’s:

  • Je kunt ze niet buiten houden en dienen altijd op een warme plek te staan (ongeveer meer dan 18 graden). Ze hebben immers geen haar om zich warm te houden. Ze hebben hierdoor ook makkelijker wondjes.
  • Bij voorkeur hebben ze een doek, theemuts oid waar ze in kunnen kruipen om zich makkelijker warm te houden en zacht te kunnen liggen. Dit moet regelmatig uitgewassen worden.
  • Ze hebben behoorlijk meer energie nodig dan een behaarde cavia om zich warm te kunnen houden en moeten dus meer eten. Als gevolg poepen ze ook aanzienlijk meer. 
  • Skinnies zijn over het algemeen zwakker en worden minder oud dan de gemiddelde cavia. 

In de opvang zijn meer plaatsbare dieren dan hier vermeld staan, informeer gerust!

Reageren is niet mogelijk

  • Laat je huisdier genieten, dan geniet jij ook!

    Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijk topvoer voor je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

    http://www.beestenplein.nl/