• — Animals leave pawprints on our hearts —

  • Woensdag 20 februari 19.30-20.30 koffie- en cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen

    Zaterdag 16 maart 14.30-16.30/17.00 Workshop Het fenomeen dat cavia heet (kinderen welkom): Meer info

Baasje gezocht

Cavia’s worden in principe niet geplaatst als ze alleen terecht zullen komen.  

Prijzen

Jonge cavia (tot 6 maanden): 20 euro

Volwassen cavia (vanaf 6 maanden): 15 euro

Gecastreerd beertje: 40 euro

HET LAATSTE NIEUWS OVER HEPLAATSBARE DIEREN STAAT VAAK ALS EERST OP FACEBOOK

Onderstaande cavia’s zijn niet de enige dieren in de opvang. Sommige cavia’s zijn niet plaatsbaar, maar er zitten ook altijd dieren die in overleg toch mogen verhuizen. Zoekt u andere cavia’s dan er momenteel beschikbaar zijn? Laat het dan even weten, dan kunnen wij contact opnemen als er dieren gebracht worden die aan uw voorkeur voldoen.

Sammy en Lady White

Sammy is een knappe kerel van ongeveer 2,5 jaar oud. Hij is gebracht wegens allergieën. Omdat hij een nogal uitgesproken karakter heeft wisten we nog niet zo goed met wat voor cavia we hem het beste uit konden plaatsen. En toen kwam Lady White naar de opvang. Een prachtige witte dame die gesteriliseerd is. Ze is gebracht omdat haar vriendje overleden was. 

Het klikt goed tussen de twee, daarom mogen ze alleen samen verhuizen! 

Darth en Chewie

Chewie heeft eindelijk een vriendje! Hij werd een tijd geleden gebracht omdat hij als pubertje van 5 maanden met gierende hormonen bij een ander beertje was gezet als gezelschap. Dat was natuurlijk niet zo’n succes. Inmiddels is hij een maandje of 8 en hoewel het nog steeds wel een pittig ventje is is hij al wel iets rustiger geworden. Zijn lange haren moeten af en toe bijgeknipt worden.
En toen kwam de kleine Darth naar de opvang omdat hij afkomstig was uit een oepsnestje. De klik met Chewie was er meteen! Hij mag (nu hij nog zo klein is tenminste) lekker tegen Chewie aan zitten en volgt hem overal naar toe. Darth is erg goed gesocialiseerd en voor caviabegrippen niet bang. 

Apple en Berry

Dit is toch wel een bijzonder stel. Apple is een hele knappe crèmekleurige caviaman van 4 jaar oud. Hij woonde samen met een ander beertje, maar helaas is die overleden. Apple vereenzaamde, maar omdat zijn eigenaren geen nieuwe cavia’s meer wilden besloten ze in zijn belang om hem af te staan, zodat hij weer een nieuw vriendje kon krijgen. 

Berry is bij ons gebracht door de dierenambulance. Hij was gevonden. Berry is een jong knulletje van een maand of 4. Hoewel dat een hele onhandige leeftijd is om te koppelen (meestal barsten jonge beertjes dan van de hormonen) hebben we hem toch voorgesteld aan Apple. Want Apple oogde als een rustige stabiele cavia, terwijl Berry heel onzeker was. 
Na wat ge-prrrrrr was het goed. Geen gedreig, gejaag of gevecht. Aangezien ze beide ook nog moesten wennen kon dat natuurlijk na een paar dagen nog veranderen als ze wat zekerder van zichzelf waren. Inmiddels zitten ze bijna 2 weken samen. Wat zien we? Apple is het baasje, maar hij baast niet overdreven. Berry zoekt steun bij hem en denkt er niet over om zijn ondergeschikte positie te betwisten. Ofwel ze lijken erg goed bij elkaar te passen. 
Het loont dus zeker om goed naar het karakter en gedrag van individuele cavia’s te kijken, zodat het mogelijk is om de juiste combinaties te maken. En dan blijkt dat combinaties die in eerste instantie niet zouden kunnen misschien toch meer uitzonderingen hebben dan je denkt.
Met Apple en Berry kan al kennisgemaakt worden op afspraak en ze zijn dus ook al te reserveren. We willen ze echter pas over enkele weken uitplaatsen, zodat we ook zeker weten dat hun gedrag ten opzichte van elkaar zo blijft. En een groot caviaverblijf….. Dat is voor elk caviakoppel geen overbodige luxe! 

In de opvang zijn meer plaatsbare dieren dan hier vermeld staan, informeer gerust!

Reacties zijn gesloten.

  • Laat je huisdier genieten, dan geniet jij ook!

    Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijk topvoer voor je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

    http://www.beestenplein.nl/