• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Afhalen bestellingen: bij voorkeur kun je je bestellingen via de webshop (shop.beestenplein.nl) doorgeven, anders via whatsapp (06-14171385). In principe plannen we dan iets in tijdens de inloopuurtjes op woensdagavond (19.00-20.00) of zaterdagochtend (10.00-12.00).
  Wij willen vragen om niet verder te lopen dan het bureau bij de ingang, zodat je nog praktisch buiten staat (ja gezellig is anders nu met de corona…)
  Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om je bestellingen te laten bezorgen via de pakketpost of via onze regiobezorging.
  Bedankt voor jullie begrip!
  Woensdagavond 19.00-20.00  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

Ons rusthuis

Een groot deel van onze opvang is ingericht voor onze vaste bewoners. Dit zijn veelal oudere dieren en/of dieren met een kwaal of aandoening die daardoor niet meer kunnen verhuizen.
Vooral voor oudere beertjes is het soms niet eenvoudig om een fijne permanente plek te vinden met een vriendje. Zeker als ze ook nog iets mankeren. Deze dieren blijven meestal bij ons wonen. Wij hebben een groot mannenverblijf: de Seniorensoow.
Wanneer er dames gebracht worden met gezondheidsproblemen of wanneer ze te oud zijn voor nóg een verhuizing mogen ze ook bij ons blijven wonen.
Daarnaast wonen er nog een aantal mannenduo’s, gecastreerde beertjes en wat dametjes.

We stellen ze graag aan jullie voor:

Seniorensoos voor mannen

De seniorensoos is een een rustplek voor beertjes die een chronische kwaal hebben, zoals een bumblefoot of een ongeneeslijke ziekte, of oude beertjes. Zo hebben ze nog een permanent plekje waar ze nog een caviawaardig leven kunnen hebben. Meestal zijn er ongeveer vijf bewoners. 

Het is niet altijd mogelijk om volwassen beertjes in een groepje bij elkaar te zetten. Daarom kijken we eerst of een beertje een geschikt karakter heeft voordat we hem aan de groep introduceren. Daarnaast is het verblijf bovengemiddeld groot, zodat ze voldoende ruimte hebben om elkaar te ontwijken als ze elkaar even niet willen zien.

Bejaardentehuis voor dames

Voor de dames hebben we een bejaardentehuis-verdieping van zo’n 2 meter lang. Hierin wonen met name dames die te oud zijn voor nóg een verhuizing en dieren met gezondheidsproblemen, maar ook een aantal dames die nog niet eens zo oud zijn maar wel chronische problemen hebben.

Nero en Prins

Ze zijn prachtig met hun glanzende vacht, zeker weten! Satijncavia’s hebben deze mooie glans door een afwijkende structuur in hun haren. Helaas is de kans ook groot dat deze cavia’s ziek worden, waarbij ze steeds zwakker worden en uiteindelijk te komen overlijden. Wij willen dat geen enkel caviabaasje aandoen en daarom blijven Nero en Prins bij ons inde opvang wonen. Ze hebben gelukkig nergens last van, we hopen dat we ze nog een lang en gezond leven kunnen bieden.

Lucky en Max

Deze twee jongens wonen in de opvang omdat ze steeds weer huidproblemen hadden. Na bijna een jaar lijkt het eindelijk onder controle te zijn. Max heeft een zeer gevoelige huid. Hij heeft een behoorlijk verhaal, dat hier te lezen is.

Lucky is erg gevoelig en krabt zich daardoor heel snel open, waarna herstel lang duurt. Lucky en Max zijn twee vreselijk lieve cavia’s waar we heel veel van genieten.

Job en Juke

Deze twee heren wonen in de opvang wegens gebitsproblemen. We geven ze hiervoor een speciaal dieet met onder andere extra vitamine C en hun groentes worden klein gesneden zodat ze goed kunnen eten. 

Job en Juke zijn twee drukke jongens, maar onderling gaat dat heel goed!

Hun verhaal is hier te lezen. 

Castraat Tjoep

Tjoep woont in een groepje met nogal pittige tantes. Dat vindt hij niet erg, in tegendeel: hij vindt het wel gezellig om die damesbende te regelen!

Castraat Tosca

Deze mooie vent woont in de damesgroep om ze een beetje in het gareel te houden. Hij neemt zijn taak erg serieus en vindt zichzelf helemaal “the man”.

Cavia's van de Aai- en Knuffelploeg

Een heel aantal cavia’s woont om een hele andere reden in de opvang: om ons te kunnen helpen bij het geven van voorlichting, gastlessen en andere educatieve doeleinden. Daarnaast gaan we met ze naar verzorgingstehuizen omdat het aaien van dieren een schitterend effect heeft op ze. 

Deze cavia’s kiezen wij speciaal hiervoor uit in hun karakter. De meeste zijn zeer stabiel en vinden het prettig om geaaid te worden.

Meer informatie hierover vind je hier!

Reacties zijn gesloten.

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/