• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30 en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om gewoon even langs te komen of nageltjes te laten knippen. Of als je gewoon even cavia’s wilt komen kijken of natuurlijke voeding wilt inslaan 🙂

  Zaterdag 29 augustus: workshop Het fenomeen dat cavia heet

  Zaterdag 5 september: workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen

  Zaterdag 12 september: workshop Kruiden voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Ons rusthuis

Een groot deel van onze opvang is ingericht voor onze vaste bewoners. Dit zijn veelal oudere dieren en/of dieren met een kwaal of aandoening die daardoor niet meer kunnen verhuizen.
Vooral voor oudere beertjes is het soms niet eenvoudig om een fijne permanente plek te vinden met een vriendje. Zeker als ze ook nog iets mankeren. Deze dieren blijven meestal bij ons wonen. Wij hebben een groot mannenverblijf: de Seniorensoow.
Wanneer er dames gebracht worden met gezondheidsproblemen of wanneer ze te oud zijn voor nóg een verhuizing mogen ze ook bij ons blijven wonen.
Daarnaast wonen er nog een aantal mannenduo’s, gecastreerde beertjes en wat dametjes.

We stellen ze graag aan jullie voor:

Seniorensoos voor mannen

De seniorensoos is een een rustplek voor beertjes die een chronische kwaal hebben, zoals een bumblefoot of een ongeneeslijke ziekte, of oude beertjes. Zo hebben ze nog een permanent plekje waar ze nog een caviawaardig leven kunnen hebben. Meestal zijn er ongeveer vijf bewoners. 

Het is niet altijd mogelijk om volwassen beertjes in een groepje bij elkaar te zetten. Daarom kijken we eerst of een beertje een geschikt karakter heeft voordat we hem aan de groep introduceren. Daarnaast is het verblijf bovengemiddeld groot, zodat ze voldoende ruimte hebben om elkaar te ontwijken als ze elkaar even niet willen zien.

Momenteel wordt de soos bewoond door:

 • Tedje: een gezellig en bazig ventje van een jaar of 5 die bij ons woont omdat hij een verstopte anaalzak en een droge huid.
 • Tix: een lief kereltje van ongeveer 4,5 jaar met een bumblefoot die af en toe opspeelt.
 • Tim: een schatje van al 7 jaar oud die het heerlijk naar zijn zin heeft in de soos.
 • Rebel: een knappe en lieve vent van ongeveer 4 jaar die heel relax is. 
 • Bobje: knappe coronet-kerel met een tumor in zijn buik. Zolang hij daar geen last van heeft laten we hem lekker zijn gangetje gaan.
 • Flipje: een lieverd van ongeveer 5 jaar oud die heerlijk geniet tussen de rest van de heren.

Bejaardentehuis voor dames

Voor de dames hebben we een bejaardentehuis-verdieping van zo’n 2 meter lang. Hierin wonen met name dames die te oud zijn voor nóg een verhuizing en dieren met gezondheidsproblemen:

 • Lady: lieve dame van zo’n 3,5 jaar oud die makkelijk slecht in haar vachtje zit. 
 • Spot: schatje van ongeveer 6 jaar die een jaar of vier geleden een hersenbloeding heeft gehad en sindsdien wiebelig loopt maar hier gelukkig geen last van heeft.
 • Mara: lieve meid van ongeveer 5 die sinds ze gebracht is regelmatig wat dun is, verhuizen lijkt ons niet in haar belang.
 • Gaby: knap en superlief meisje van 5,5 jaar dat flink is afgevallen wegens het overlijden van haar vriendinnetje voordat ze bij ons kwam. We gaan goed voor haar zorgen.
 • Puck en Liefje: Liefje is al ruim 7 jaar oud en gaat dus niet meer verhuizen. Omdat ze samen met Puck gebracht wordt blijven ze samen in de opvang wonen. 
 • Sofietje: supervrolijk en lief meisje van ongeveer 5 jaar dat nog heel gezellig meedoet, maar lichamelijk al een beetje op is. Daarom willen we haar niet meer laten verhuizen.

Nero en Prins

Ze zijn prachtig met hun glanzende vacht, zeker weten! Satijncavia’s hebben deze mooie glans door een afwijkende structuur in hun haren. Helaas is de kans ook groot dat deze cavia’s ziek worden, waarbij ze steeds zwakker worden en uiteindelijk te komen overlijden. Wij willen dat geen enkel caviabaasje aandoen en daarom blijven Nero en Prins bij ons inde opvang wonen. Ze hebben gelukkig nergens last van, we hopen dat we ze nog een lang en gezond leven kunnen bieden.

Lucky en Max

Deze twee jongens wonen in de opvang omdat ze steeds weer huidproblemen hadden. Na bijna een jaar lijkt het eindelijk onder controle te zijn. Max heeft een zeer gevoelige huid. Hij heeft een behoorlijk verhaal, dat hier te lezen is.

Lucky is erg gevoelig en krabt zich daardoor heel snel open, waarna herstel lang duurt. Lucky en Max zijn twee vreselijk lieve cavia’s waar we heel veel van genieten.

Job en Juke

Deze twee heren wonen in de opvang wegens gebitsproblemen. We geven ze hiervoor een speciaal dieet met onder andere extra vitamine C en hun groentes worden klein gesneden zodat ze goed kunnen eten. 

Job en Juke zijn twee drukke jongens, maar onderling gaat dat heel goed!

Hun verhaal is hier te lezen. 

Satijncavia Diva

Diva is ook een satijncavia. En een echte diva! Ze is druk, vrolijk en laat zich niet zomaar ondersneeuwen door de andere dames in de damesgroep. 

Castraat Tjoep

Tjoep woont in een groepje met nogal pittige tantes. Dat vindt hij niet erg, in tegendeel: hij vindt het wel gezellig om die damesbende te regelen!

Castraat Tosca

Deze mooie vent woont in de damesgroep om ze een beetje in het gareel te houden. Hij neemt zijn taak erg serieus en vindt zichzelf helemaal “the man”.

Cavia's van de Aai- en Knuffelploeg

Een heel aantal cavia’s woont om een hele andere reden in de opvang: om ons te kunnen helpen bij het geven van voorlichting, gastlessen en andere educatieve doeleinden. Daarnaast gaan we met ze naar verzorgingstehuizen omdat het aaien van dieren een schitterend effect heeft op ze. 

Deze cavia’s kiezen wij speciaal hiervoor uit in hun karakter. De meeste zijn zeer stabiel en vinden het prettig om geaaid te worden.

Meer informatie hierover vind je hier!

Reacties zijn gesloten.

 • Wat heb jij vandaag voor je huisdieren gedaan?

  Meer weten over dieren? — Op zoek naar natuurlijke voeding je huisdieren? — Aai-en knuffelploeg op bezoek?

  http://www.beestenplein.nl/