• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Ons rusthuis

Een groot deel van onze opvang is ingericht voor onze vaste bewoners. Dit zijn veelal oudere dieren en/of dieren met een kwaal of aandoening die daardoor niet meer kunnen verhuizen.
Vooral voor oudere beertjes is het soms niet eenvoudig om een fijne permanente plek te vinden met een vriendje. Zeker als ze ook nog iets mankeren. Deze dieren blijven meestal bij ons wonen. Wij hebben een groot mannenverblijf: de Seniorensoos.

Daarnaast hebben we nog een groter verblijf voor chronisch zieke en erg bange beertjes, omdat zij weinig tot geen uitzicht op herplaatsing hebben.

Wanneer er dames gebracht worden met gezondheidsproblemen of wanneer ze te oud zijn voor nóg een verhuizing mogen ze ook bij ons blijven wonen.
Daarnaast wonen er nog een aantal mannenduo’s, gecastreerde beertjes en wat dametjes.

Wij krijgen heel veel vragen of baasjes dieren af mogen staan voor een permanent plekje in het rusthuis. En hoewel we dat heel graag zouden doen, is dat niet voor alle dieren mogelijk, we zouden dan al heel snel tientallen cavia’s extra een permanente plek moeten geven. Daardoor zou er al snel geen plaats meer zijn om andere dieren op te nemen die het ook nodig hebben. We beoordelen bij afstand van de cavia’s zelf of ze in de opvang blijven wonen of dat ze beschikbaar komen voor adoptie. Dit hangt af van een combinatie van leeftijd, gezondheid en gedrag. Zo kan een wat oudere cavia die nog blaakt van gezondheid nog verhuizen, terwijl een zeer dominant relatief jong zeugje dat eindelijk goed in een groepje past misschien wel bij ons blijft wonen. 

We stellen ze graag aan jullie voor:

Seniorensoos voor mannen

De seniorensoos is een een rustplek voor beertjes die een chronische kwaal hebben, zoals een bumblefoot of een ongeneeslijke ziekte, of oude beertjes. Zo hebben ze nog een permanent plekje waar ze nog een caviawaardig leven kunnen hebben. Meestal zijn er ongeveer vijf bewoners. 

Het is niet altijd mogelijk om volwassen beertjes in een groepje bij elkaar te zetten. Daarom kijken we eerst of een beertje een geschikt karakter heeft voordat we hem aan de groep introduceren. Daarnaast is het verblijf bovengemiddeld groot, zodat ze voldoende ruimte hebben om elkaar te ontwijken als ze elkaar even niet willen zien.

Bejaardentehuis voor dames

Voor de dames hebben we een bejaardentehuis-verdieping van zo’n 2 meter lang. Hierin wonen met name dames die te oud zijn voor nóg een verhuizing en dieren met gezondheidsproblemen, maar ook een aantal dames die nog niet eens zo oud zijn maar wel chronische problemen hebben.

Berengroep

Sinds juni 2021 hebben we er een nieuw groepsverblijf bij in onze Caviaopvang Caviaplein. Het grootste verblijf tot nu toe! Hoe richt je zo’n verblijf in? Welke dieren zijn geschikt om te koppelen en welke niet? Hoe verzorg je zo’n groep? Welke keuzes hebben wij gemaakt en waarom? In deze podcast vertel ik waarom we dit verblijf bouwden en voor welke cavia’s, hoe we ze gekoppeld hebben en hoe we ze allemaal de juiste zorg krijgen. Zo krijg je een beter inzicht in het gedrag van cavia’s en hun verzorging.

Dit bericht is ook als podcast is te beluisteren op spotify  en via Youtube te zien met beelden van het verblijf waar het over gaat. Beide onder de naam Pootjes Podcast Beestenplein, aflevering 8

Cavia's van de Aai- en Knuffelploeg

Een heel aantal cavia’s woont om een hele andere reden in de opvang: om ons te kunnen helpen bij het geven van voorlichting, gastlessen en andere educatieve doeleinden. Daarnaast gaan we met ze naar verzorgingstehuizen omdat het aaien van dieren een schitterend effect heeft op ze. 

Deze cavia’s kiezen wij speciaal hiervoor uit in hun karakter. De meeste zijn zeer stabiel en vinden het prettig om geaaid te worden.

Meer informatie hierover vind je hier!

Reacties zijn gesloten.