• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Ons rusthuis

Een aanzienlijk deel van onze opvang is ingericht voor onze vaste bewoners. Dit zijn veelal oudere dieren en/of dieren met een kwaal of aandoening die daardoor niet meer kunnen verhuizen.
Vooral voor oudere beertjes is het soms niet eenvoudig om een fijne permanente plek te vinden met een vriendje. Zeker als ze ook nog iets mankeren. Deze dieren blijven meestal bij ons wonen. Wij hebben een groot mannenverblijf: de Seniorensoos.

Wanneer er dames gebracht worden met gezondheidsproblemen of wanneer ze te oud zijn voor nóg een verhuizing mogen ze ook bij ons blijven wonen. In sommige gevallen vinden ze uiteindelijk nog een plekje bij een van onze vrijwilligers of een rusthuis waarmee we samenwerken. 

Daarnaast wonen er nog een aantal mannenduo’s, gecastreerde beertjes en wat dametjes.

Wij krijgen heel veel vragen of baasjes dieren af mogen staan voor een permanent plekje in het rusthuis. En hoewel we dat heel graag zouden doen, is dat niet voor alle dieren mogelijk. We zouden dan al heel snel tientallen cavia’s extra een permanente plek moeten geven. Daardoor zou er al snel geen plaats meer zijn om andere dieren op te nemen die het ook nodig hebben. We beoordelen bij afstand van de cavia’s zelf of ze in de opvang blijven wonen of dat ze beschikbaar komen voor adoptie. Dit hangt af van een combinatie van leeftijd, gezondheid en gedrag. Zo kan een wat oudere cavia die nog blaakt van gezondheid nog verhuizen, terwijl een zeer dominant relatief jong zeugje dat eindelijk goed in een groepje past misschien wel bij ons blijft wonen. 

Cavia's van de Aai- en Knuffelploeg

Een heel aantal cavia’s woont om een hele andere reden in de opvang: om ons te kunnen helpen bij het geven van voorlichting, gastlessen en andere educatieve doeleinden. Daarnaast gaan we met ze naar verzorgingstehuizen omdat het aaien van dieren een schitterend effect heeft op ze. 

Deze cavia’s kiezen wij speciaal hiervoor uit in hun karakter. De meeste zijn zeer stabiel en vinden het prettig om geaaid te worden.

Meer informatie hierover vind je hier!

Reacties zijn gesloten.