• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Fraggle

Dit is Fraggle, de laatste cavia die deze maand naar de opvang gebracht is. Hij is afgestaan omdat zijn vriendje overleden is en het gezin geen nieuwe cavia’s meer wilde. Fraggle heeft een enorme bult in zijn bal. Op zijn stuit zit een rare opeenhoping waarvan we dachten dat het een klit was, maar het bleek met een velletje nog vast te zitten. Hij is ook wat aan de magere kant. Zijn oude eigenaren hadden dit niet opgemerkt. Morgen gaan we met Fraggle naar de dierenarts, want zo kan hij niet normaal rondlopen… 

Update 4 februari:

Dag Fraggle. Woensdag kwam je bij ons. Vrijdag gingen we naar de dierenarts omdat er zo’n grote bult in je balletje zat en een raar dingetje op je stuit. Beide voelden aan alsof ze los zaten en dus redelijk goed te verwijderen waren zonder dat het een zware ingreep zou worden.
Je was wat mager maar je at wel. En al was je rustig, ziek oogde je niet. Vandaag zou je geopereerd en meteen gecastreerd worden, zodat je nog een paar fijne jaren tussen de dames kon hebben. 
Helaas werd ik tijdens je operatie gebeld door de dierenarts: de bult zat behoorlijk wat moeilijker dan had geleken. Een zware buikoperatie zou niet in jouw belang geweest zijn. Als je het al overleefde was de kans groot dat je het niet zou overleven, maar wel nog een hele rottige week had. Dat wilde ik je niet aandoen. Daarom is Fraggle niet meer wakker geworden uit zijn narcose.

Reacties zijn gesloten.