• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Caviapraat 6: Senioren Brian en Roefke

In Caviapraat geven we een kijkje in wat er zoal in onze opvang gebeurt.

In deze aflevering kijken we naar Brian en Roefke, twee senior vaste bewoners.

Brian en Roefke zijn op latere leeftijd met succes gekoppeld, nadat hun vriendjes op dezelfde dag overleden waren. Brian is een borstelcavia van 5,5 jaar die blaakt van gezondheid, Roefke is een jaar of 5 en is wat minder van gezondheid. Daarnaast heeft hij een bumblefoot en hoewel die mooi genezen is blijft dat een aandachtspunt.

Wij bieden dit stel extra zorg door zijn voet in te smeren met honingzalf wanneer het wondje terugkomt. Daarnaast zorgen we dat hun kooi extra schoon blijft en de bodembedekking extra zacht. Meer over bumblefoot kun je hier lezen. Ook krijgen de heren een kruidenmix die zo is samengesteld dat het een verzachtend extraatje biedt. Deze mix heet dan ook de mix van Roefke. Er zitten onder andere goudsbloemen, groene haver, Echinacea en weegbree in. En natuurlijk krijgen ze vaak wat extra groenten. We hopen dat ze nog lang vriendjes mogen blijven!

Meer over de mix van Roefke

Reacties zijn gesloten.