• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

 • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
  zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
  zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
  zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

  Meer info

Saartje en Suus

Deze twee meiden van zo’n 4-5 maanden oud zijn gebracht omdat ze niet tam werden. De dames hebben inderdaad niet echt een “aaibaar” karakter: ze zijn snel onder de indruk en zitten in een dichte kooi (dus niet in een van onze open flats) omdat ze er in een paniekbui proberen uit te springen. Dit is overigens al wel wat verbeterd sinds we ze hebben gelukkig. 

De dames hebben nogal een vurig karakter, dit zal deels door hun leeftijd komen (pubers….) maar ook een stukje karakter zijn. Ze gaan onderling prima samen, maar castraat Siem die tijdelijk bij ze inwoont moet het soms flink ontgelden (gelukkig kan hij ze prima aan hoor, do’nt worry).

Wat zoeken we voor Saartje en Suus?

 • Maatje(s): ze hebben nogal wat haar op de tanden, wellicht ook door hun leeftijd, dus het koppelen aan een bestaande groep of een castraat is wellicht niet zo’n goed idee op dit moment.
 • Ruimte: gewoon lekker de ruimte, dus voor 2 cavia’s 1,20m of groter. Of een grotere ruimte bij meerdere meiden.
 • Aaibaarheid: Daar zijn we heel kort mee: niet. De dames kunnen wel opgepakt worden voor controle, maar ze vliegen letterlijk door de kooi als ze ook maar denken dat we ze willen vastpakken. Dat zal wel wat verbeteren, maar saaie schootcavia’s gaan het niet worden.
 • We zoeken voor deze meiden een plekje of lekkere ren  waar ze niets anders moeten dan lekker hun eigen ding doen. Dan komen ze het beste tot hun recht.

Reacties zijn gesloten.