• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

FreeWilly, Mini, Mila, Milka en Minx

Dit groepje cavia’s is bij hoge uitzondering opgehaald bij iemand omdat ze halsoverkop weg moesten. Donderdag kregen we een berichtje dat ze uiterlijk zaterdag weg moesten zijn ivm een verhuizing. Dit waren de laatste cavia’s die ze nog had. Omdat de eigenaresse dreigde om ze los te laten op een weiland en niet me leek te werken om op een moment dat voor ons uit kwam langs te komen zijn we uiteindelijk overeen gekomen om ze thuis op te halen. Omdat de eigenaresse zelf naar eigen zeggen al heel vroeg weg was zijn ze buiten neergezet in een krat, afgedekt met een rooster en met een aantal spullen die mee konden. Een van onze vrijwilligers was zo lief om langs te rijden en het hele zootje mee te nemen. Een kwartier nadat ze opgehaald waren kwam er een appje binnen waarin stond dat wij niet netjes gehandeld hadden en spullen gestolen hadden en dat we geld moesten overmaken omdat die hekjes blijkbaar al verkocht waren. Hoewel we niet geloofden dat een stel verbogen hekjes echt voor 20 euro al door iemand gekocht waren (in de winkel koop je voor 25 euro een nieuwe set) hebben we mevrouw laten weten dat de hekjes voor haar bewaard zouden worden. Ze ging hiervoor aangifte doen werd medegedeeld. Het feit dat wij bij hoge uitzondering dieren opgehaald hebben en ook nog eens binnen een dag terwijl de opvang uitpuilt…. Nouja laten we het er maar op houden dat een lesje dankbaarheid misschien een goede investering zou zijn. 

In dit geval moet ik de neiging om het hele app-contact in geuren en kleuren te kopiëren even onderdrukken. Want het verhaal hierboven is nog heel netjes vertaald. 

We gaan in ieder geval heel goed voor deze schatten zorgen en ze behandelen tegen de huidaandoeningen die ze hebben. De twee babyzeugjes Mini en Mila van 2 weken oud zijn al gereserveerd en gaan binnenkort verhuizen. De andere twee dames Milka (2,5 maand) en Minx (1 jaar) blijven voor de zekerheid nog even bij ons. Voor Minx is dat sowieso geen overbodige luxe om even lekker bij te komen. We hebben namelijk zo bleek achteraf via via nog een paar dames van deze eigenaresse gekregen een tijdje geleden en die bleken hartstikke zwanger te zijn. Better safe than sorry. 

Het beertje FreeWilly (foto boven) moet eerste goed genezen en bekomen en zal dan gekoppeld worden aan een babyvriendje. Hij lijkt heel zachtaardig in zijn karakter.

Mini
Mila
Milka
Minx

Reacties zijn gesloten.