• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Koos en Kareltje

Er zijn weer twee blootjes gebracht! Koosje en Kareltje zijn bijna 4 jaar oud en afgestaan wegens tijdgebrek en financiële redenen. Ze zijn superlief, zowel tegen elkaar als tegen mensen. De heren zijn voor skinnies al echt op leeftijd. Daarnaast heeft Kareltje nogal wat probleempjes gehad in zijn leven, waaronder een blaasontsteking en een longonsteking. En hij heeft een bumblefoot. Dat betekent dat de kooi extra droog en zacht gehouden moet worden en dat zijn pootje dagelijks ingesmeerd moet worden met zalf. In dat geval zal hij er weinig last van hebben. We hebben besloten om ze, ondanks de leeftijd en het medische rugzakje van Kareltje, toch uit te plaatsen. Maar natuurlijk alleen bij iemand die het leuk vindt om ze die extra zorg te bieden en zich er heel bewust van is dat dit al twee senioren zijn. 

Belangrijk om te weten over Skinny-cavia’s:
  • Je kunt ze niet buiten houden en dienen altijd op een warme plek te staan (ongeveer meer dan 18 graden). Ze hebben immers geen haar om zich warm te houden. Ze hebben hierdoor ook makkelijker wondjes.
  • Bij voorkeur hebben ze een doek, theemuts oid waar ze in kunnen kruipen om zich makkelijker warm te houden en zacht te kunnen liggen. Dit moet regelmatig uitgewassen worden.
  • Ze hebben behoorlijk meer energie nodig dan een behaarde cavia om zich warm te kunnen houden en moeten dus meer eten. Als gevolg poepen ze ook aanzienlijk meer.
  • Skinnies zijn over het algemeen zwakker en worden minder oud dan de gemiddelde cavia. 

Reacties zijn gesloten.