• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Caviapraat 82: agouti familie

De teller voor de eerste negen dagen van september staat inmiddels al op 28 nieuwkomers. Heel veel stelletjes, een agouti-kleurige familie, de kleintjes van Iana en Igor en een stel singles mochten we verwelkomen. Afgelopen zaterdag arriveerden enkele eenzame heren en vijf cavia-duo’s bij ons. Helaas bleken drie cavia’s uit deze stellen gezondheidsklachten te hebben: twee hadden een verdachte bult en de derde was aan de magere kant en had slechte voortanden. Ofwel, grote kans op gebitsproblemen. Hierdoor zijn drie van de vijf duo’s voorlopig niet plaatsbaar tot hun problemen opgelost zijn. Als dat niet mogelijk is blijven ze natuurlijk bij ons wonen en zorgen we ervoor dat ze de verzorging krijgen die ze nodig hebben. We plaatsten er ook al een apart filmpje over, maar we hebben natuurlijk nog meer baby-nieuws. We kregen een prachtige familie agouti-kleurige cavia’s van twee moeders, de vader en nog twee baby’s van een week of vier oud: een beertje en een zeugje. Babybeertje Luuk is bij zijn vader Duuk geplaatst, ze gaan binnenkort samen verhuizen. Baby Poppy is gekoppeld in een bestaand groepje. De moeders Daisy en Violet moeten nog een week of zes blijven, want de vader heeft na de geboorte van de kleintjes nog twee dagen bij ze gezeten. Ofwel, grote kans dat ze weer drachtig zijn. Zeugjes zijn immers meteen na de geboorte weer vruchtbaar.

Deze cavia’s zijn gereserveerd, al verhuisd of moeten nog even wachten voor ze mogen verhuizen 🙂

Daisy
Violet
Poppy
Luuk en Duuk

Reacties zijn gesloten.