• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Britta en Sterre

Vorige week vrijdag stond er een meneer bij de opvang die hulp vroeg voor twee cavia’s. Hij verzorgde een vriend van hem die terminaal was en al een tijdlang niet meer in staat was goed voor zijn cavia’s te zorgen. De kooi werd ook al te lang niet meer schoongemaakt en er werd met spoed een nieuw plekje voor deze twee dames gezocht. Normaal halen wij geen cavia’s op, maar uitzonderingen vormen de regel natuurlijk. Dus werd er geregeld dat de dames de volgende ochtend meegenomen konden worden.
Eenmaal daar werd door de meneer die we de dag ervoor hadden ontmoet hard gewerkt om het huis wat aan kant te krijgen. De cavia’s stonden in een krappe kooi die inderdaad al een tijdje niet schoongemaakt was. Er was geen hooi aanwezig. Gelukkig kregen ze wel caviavoer met vitamine c en meneer had ervoor gezorgd dat ze regelmatig wat verse groenten kregen. De dames waren daarnaast aan de dikke kant. Dat wil natuurlijk niet garanderen dat ze gezond zijn, maar beter dan dat je twee ondervoede cavia’s aantreft.
Britta en Sterre werden in de opvang voorzien van een eigen verblijf met veel gezonde voeding. Dat werd enorm gewaardeerd door de meiden! We willen ze de komende tijd goed in de gaten houden, zodat we het tijdig kunnen signaleren als ze toch tekenen van gebreken vertonen.

Reacties zijn gesloten.