• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Caviapraat 94: berenboeltje

Het was weer een gezellig week in de opvang. Zeker zaterdag was het een komen en gaan. Er zijn die dag maar liefst 17 cavia’s gebracht. Daartegenover mochten er ook vier stelletjes en een jong beertje, ofwel negen cavia’s verhuizen. De meeste cavia’s die kwamen waren afkomstig van iemand waarbij het een beetje uit de hand liep. Dus werd er plek gezocht voor zeven superleuke jongemannen: een groepje van vier van een maandje of vier oud, een jongeman van drie maanden met aardig wat temperament en twee babybeertjes van zes weken. Om onnodige verhuisstress te voorkomen hebben we meteen adoptanten van de wachtlijst gebeld om te vragen of ze toevallig tijd hadden om diezelfde dag nog met hun eenzame beer op date te komen. Dat scheelt weer een keertje wennen in de opvang en zo werden baby’s al van een nieuw huisje voorzien. De jongeman Olaf hebben we nog wel geprobeerd te koppelen aan een rustig volwassen beertje, maar dat pakte niet zo goed uit, dus laten we hem over een tijdje castreren. Het viertal willen we graag splitsen in twee duo’s, zodat ze beschikbaar worden voor adoptie. Wie het beste bij wie past gaan we komende weken bekijken! Ook Steff en Soof zijn zaterdag bij ons gebracht. Binnen hun voormalige gezin was een gezinslid overleden, waardoor de zorg voor de cavia’s te veel was geworden. Steff is een gecastreerd beertje, helaas bleek bij controle dat hij een melkkliertumor had. Wegens zijn leeftijd hebben wij onze twijfels erbij of een operatie hem goed zal doen, mogelijk wordt hij hier nog gewoon oud mee zonder problemen. Daarnaast hebben we hem een lekkere knipbeurt gegeven, zodat hij er weer prachtig charmant uitziet. Hij is ongeveer vier jaar oud. Samen met zijn jongere meid Soof van twee jaar zijn ze nog op zoek naar een gouden mandje. Ze lijken niet superbang, maar moeten natuurlijk nog wel even wennen aan een nieuw plekje. Misschien kunnen ze ook aan een of meerdere andere zeugjes gekoppeld worden, mits het karakter past. Ten slotte vond zaterdag de workshop “sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen” plaats, en dan nog wel de Kersteditie! Het was gezellig druk en er werd flink geknutseld, waardoor er een heleboel lekkere en vooral gezonde speeltjes gemaakt werden. Deze workshop houden we bijna iedere maand in ons welzijnscentrum, dus wil je ook een keertje deelnemen? Houd dan de agenda in de gaten op de site. Ben je niet in de gelegenheid om te komen? We hebben deze workshop ook als E-cursus verkrijgbaar in ons kenniscentrum.

Reacties zijn gesloten.