• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Caviapraat 99: Elf schatjes

Zaterdag heetten we een groepje van 11 lieve cavia’s welkom. Ze konden wegens privéomstandigheden niet meer bij hun baasje blijven wonen. In eerste instantie zouden er 7 beertjes komen, later werd gevraagd of 15 dieren ook welkom waren. Uiteindelijk had de oude eigenaar er zelf vier weten te herplaatsen en zochten dus nog 11 schatjes een nieuw plekje. De eerste vier dieren die tevoorschijn kwamen waren twee beren-stelletjes van nog geen twee jaar oud. Hele mooie langharige diertjes die er ook nog eens goed verzorgd uit zagen. De overige 7 cavia’s waren in de loop van de maand overgenomen bij mensen die ze niet meer wilden en zij hadden de afgelopen weken in één verblijf gewoond. Het ging om drie beertjes, waarvan twee vrij jonge, en vier zeugjes, waarvan twee nog klein zijn. We gaan ervanuit dat de dametjes alle vier mogelijk drachtig zijn. Ze moeten daarom nog tien weken blijven en hebben een mooi plekje in het kantoor gekregen. We willen het kleinste beertje bij de volwassen beer houden, omdat die eerste nog wat aan de dunne kant is en dus nog een beetje op moet knappen. Het andere beertje van ca 5 maanden lijkt heel vriendelijk van karakter. We willen daarom eerst even in de opvang kijken of we hem misschien kunnen koppelen aan een oudere beer. Als dat niet gaat wordt hij binnenkort gecastreerd zodat we een lieve en jonge castraat voor iemand beschikbaar hebben.

Tornado en Cyclone
Snow en Monsoon
Solar
Breeze en Stormy
Mistral
Rainbow
Hail
Drizzle

Reacties zijn gesloten.