• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan

Caviapraat 100: Vrouweninvasie!

Januari is voorbij en dat betekent dat we weer aan een nieuwe maand gaan beginnen. We sloten de maand af met de teller op 61 cavia’s die erbij kwamen. Dat is niet bepaald weinig! Elf daarvan waren afkomstig uit het groepje dat we vorige week aan je voorgesteld hebben. Inmiddels zijn de dametjes hiervan verhuisd naar een groter onderkomen dat vrijgekomen is, wat een feest voor ze! Gelukkig maken ze dankbaar gebruik van de ruimte, want vooral de twee jongste meiden Drizzle en Rainbow stuiteren het hok door. Waar we normaalgesproken vooral heel veel beren aangeboden krijgen voor afstand, leek het de afgelopen week een heuse vrouweninvasie in de opvang. Er kwamen drie hele leuke damesduo’s binnen, vier eenzame meiden die hun maatje verloren waren, een eenzaam gecastreerd beertje en tot slot één eenzaam beertje. En niet te vergeten: een fantastisch knap drietal van een gecastreerd beertje met twee meiden. Californians in drie verschillende tinten, wow….. Het drietal is gebracht wegens financiële redenen en mag alleen als drietal verhuizen. We zoeken een fijn plekje waar ze vooral in alle rust mogen wennen en niet te veel moeten, want helaas zijn ze heel erg onder de indruk van alles. Om die reden waren ze bij hun oude baasje ook niet echt in de hand geweest. We verwachten dat het gedrag dat ze laten zien een combinatie is van hun karakter en dat ze niet zoveel gewend zijn. Hun looks hebben ze zeker wel mee! Het was afgelopen weekend ook d-day voor een damesgroepje dat voor de zekerheid tien weken in de wacht had gezeten. Ze hadden namelijk samengewoond met twee jonge beertjes tot die vijf weken oud waren, ofwel de kans zat erin dat die hun kunstje al hadden laten zien. Dus dan maar tien weken wachten voordat er bij iemand anders ineens een heleboel verrassinkjes in de kooi liggen. Gelukkig was al dat wachten voor niks, want geen van hen bleek drachtig te zijn. Aangezien bijna alle meiden apart gekoppeld gingen worden aan een of meerdere cavia’s van andere baasjes, was het een heus date-spektakel in de opvang. En verrassend genoeg waren alle koppelingen ook succesvol, zodat we niemand na wekenlang wachten teleur hoefden te stellen omdat de cavia’s elkaar niet zouden mogen. Dan terug naar de nieuwe meiden. Meestal is de vraag naar de adoptie van zeugjes heel wat groter dan voor beertjes, terwijl de vraag naar afstand veel groter is voor beertjes. We hadden daarom nadat alle cavia’s gebracht waren afspraken gemaakt voor diezelfde dag met adoptanten om cavia’s te koppelen. En daardoor vond de helft van de dames al een nieuw huisje voordat ze ook maar voorzien waren van een verblijf in de opvang. Dat is heel fijn, want op deze manier hoeven de cavia’s maar één keer te wennen in plaats van eerst in de opvang en dan nog eens bij een nieuw baasje. We zijn benieuwd wat februari ons gaat brengen.

Valencia, Sierra en Malibu
Rosie
Penelope
Pia

Reacties zijn gesloten.