• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Over oudjes gesproken…

Tijs, Tido, Troi en Trent

Herfstvakantie. Een aantal logees vierden hun vakantie bij ons in de opvang. Ook werden er een aantal cavia’s geadopteerd en natuurlijk hebben we ook een aantal afstandscavia’s aangenomen.

Vandaag kregen we een groep van vier mannen in een kooi van één meter. We konden het bijna niet geloven, maar ze hadden altijd samen gezeten en deden het onderling heel goed! Het gezin waar ze vandaan kwamen was had ze niet gekocht, ze waren bij hen voor de deur gezet met nog een stel dames. Ze besloten om ze te houden. Maar toen werd een van de ouders gediagnosticeerd was met een ernstige ziekte. De zorg voor de kinderen en een eigen bedrijf kwam daardoor neer op de andere ouder. De zorg voor de cavia’s kwam steeds neer op anderen en dat was niet wat zij verdienden. En zo kwam dit kwartet bij ons in de opvang. 

Dus ik stel jullie voor aan Tijs, Tido, Troi en Trent. De mannen zijn goed verzorgd, hun leeftijd is alleen niet bekend. Alleen van Tijs (links), hij is ongeveer een jaar en geboren bij het gezin doordat er ook een zwanger zeugje in het groepje zat. Van de rest denken we dat ze al wel redelijk op leeftijd zijn, al zien ze er gezond uit. We gaan goed in de gaten houden of ze het goed blijven doen met vieren samen en als dat zo is zoeken we een plekje waar ze met vieren welkom zijn. Ze komen overigens van binnen en kunnen op dit moment dus niet in een buitenren overwinteren.

Fedde en Fokke

Maar dat waren niet de enige mannen die we kregen vandaag. Er kwamen er nog vier van een gezin dat in financiële problemen zat. Twee van hen zaten samen, zij zijn 4 en 5 jaar oud: Fedde en Fokke De andere twee zaten apart en waren allebei 5 jaar. Ze zijn inmiddels gereserveerd.

Willem

Willem is een reuze tamme en redelijk gemoedelijke cavia die er nog geweldig uitziet voor zijn leeftijd. Omdat Koos alleen zat hebben we ze aan elkaar voorgesteld en dat zag er heel hoopvol uit: Willem maakte Koos meteen duidelijk dat hij de baas was, er werd een beetje gekibbeld en Koos legde zich erbij neer. Willen zat inmiddels al gretig zijn portie brokjes naar binnen te werken. 

Pim

De laatste cavia van het stel is Pim. Zoals je ziet is dit echt al een opaatje om te zien en zo voelt hij ook aan. Daarom is Pim in de Seniorensoos voor mannen gezet. Dat veroorzaakte wel de nodige onrust (lees: Tedje had het weer heel druk met regelen en iedereen moest het even ontgelden), maar uiteindelijk werd het weer wat rustiger toen de lunch geserveerd werd.

We kregen ook nog deze leuke gecastreerde beer van 2,5 jaar oud: Max. Zijn vriendinnetje was overleden en zijn baasje wilde geen nieuwe cavia’s meer. Maar om Max dan maar een paar jaar in eenzaamheid te laten zitten…. dat was natuurlijk ook niks. Max is al gereserveerd en gaat verhuizen met mama Naila zodra haar babies weg mogen.

Max
Trijntje en Trippeltje

Ten slotte nog twee cavia-meisjes die gisteren naar de opvang kwamen: Trijntje en Trippeltje. Met hun 5 á 6 jaar oud zijn ze al best bejaard, zeer Trippeltje als je haar ziet. De kinderen van het  gezin verzorgden ze niet goed genoeg meer en daarom werden ze op hun oude dag naar de opvang gebracht. Trippeltje had een abces tussen haar schouders dat al open gesprongen was wat niet was opgemerkt. We hebben de pus er zo goed mogelijk uitgeknepen en het ontsmet. Vandaag zag het er al een stuk beter uit, al lijkt het gaatje er al langer te zitten. Ik hoop dat het alsnog goed geneest. 

We hebben vandaag ook een geweldige donatie aan groenten ontvangen: twee grote tassen vol met paprika, bloemkool, mais, witlof, spinazie en radijs. Hier zijn we zo ontzettend blij mee!! De cavia’s hebben heerlijk gesmuld van al het lekkers. Morgen meer verwennerij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *