• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 25 mei 13.30: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

Hoe Juke en Job vriendjes werden

Nog niet zo heel lang geleden kwamen Job en Juke met nog 8 andere cavia’s naar de opvang. Ze zaten nog alleen en bleken beide niet uitgeplaatst te kunnen worden wegens gebitsproblemen. Hun voortanden breken regelmatig af en daardoor hebben ze moeite met het eten van grotere stukken voedsel. De heren krijgen hun groentemenu dus superdeluxe in kleine reepjes gesneden, zodat ze die zonder moeite naar binnen kunnen werken (en dat werkt!). 

Als ze dan toch in de opvang zouden blijven wonen, was het net zo fijn als ze gezelschap van elkaar konden hebben. 

Zowel Job als Juke bleken twee behoorlijk nieuwsgierige, aanwezige en vrij drukke cavia’s te zijn. En bij volwassen beertjes is de kans op een goede koppeling dan niet zo heel groot. Maar toch wilden we het proberen. 

Zo werden ze samen in een rennetje gezet. Daar hebben ze allebei meer dan een uur lang laten zien hoe vreselijk stoer ze waren: achter elkaar aan rennen, rijden, nog meer stoerdoenerij. Maar er werd niet één keer gevochten of echt lelijk naar elkaar gedaan. We zetten ze samen terug in een ruim hok. En daar gingen ze gebroederlijk samen eten. 

Inmiddels zitten ze alweer een paar dagen bij elkaar. Nog steeds geen enkele teken van onderlinge spanningen. Sterker nog: de heren zitten het liefst dicht bij elkaar in de buurt of samen in een schuilhuisje. We hopen echt dat dit zo blijft en natuurlijk nog meer dat ze ondanks hun gebitsproblemen nog heel lang bij ons mogen zijn! a

Eén reactie:

  1. Wat fijn dat het gelukt is:) stoere mannen met een klein hartje dus;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *