• De beste natuurlijke voeding en andere leuke toebehoren:

  • Woensdagavond 19.30-20.30  en zaterdagochtend 10.00-12.00 cavia-pedicure-uurtje: om nageltjes te laten knippen of als je natuurlijke voeding wilt inslaan
    zaterdag 30 maart 13.30-15.00: Workshop Het fenomeen dat cavia heet
    zaterdag 30 maart 15.00-17.00: Workshop Sloopspeelgoed maken voor cavia’s en konijnen
    zaterdag 13 april 14.00-16.00: Workshop Kruidenmixen maken voor cavia’s en konijnen

    Meer info

20 jonge cavia’s en nog meer onderweg

Deze twintig cavia’s zijn bij ons gekomen via een vrijwilliger. Zij had een bericht gezien dat er ergens 20 cavia’s weg moesten, omdat de eigenaar wilde stoppen met cavia’s houden. Beertjes en zeugjes waren niet gescheiden. Daarom besloot ze ze in overleg met ons op te halen, om te voorkomen dat het nog meer uit de hand liep. 

En daar waren ze dan: twintig jonge dieren in allerlei kleuren en met verschillende kapsels. De jongste zijn 4 tot 6 weken, de oudste waarschijnlijk een halfjaar. Ze zien er allemaal erg gezond en levendig uit en het zijn over het algemeen nieuwsgierige en karaktervolle dieren. De groep bestaat uit 8 jonge beertjes, waarvan 5 babies, en 12 zeugjes. Daarvan zijn er 2 hoogzwanger, 3 op een leeftijd dat ze waarschijnlijk ook zwanger zijn en de ander 8 zijn 4-6 weken oud. 

Wat gaan we nu doen?

De beertjes mogen in tweetallen verhuizen, de babies mogen ook alleen verhuizen als ze bij een ander beertje mogen wonen. De dames blijven allemaal voorlopig in de opvang. De 2 hoogzwangere dames zullen binnenkort bevallen en de 3 dames die en maand of 3-6 zijn zullen hoogstwaarschijnlijk ook zwanger zijn. Van de andere jongedames hopen we dat ze niet zwanger zijn, hopelijk zijn ze op tijd opgehaald en gescheiden van de beertjes. Maar omdat we niet precies weten hoe oud ze zijn en omdat ze heel misschien zwanger zijn, blijven ze ook voorlopig, hopelijk voor niks…

Shep, beertje van ca 6 maanden
Stitch, zeugje van 4-6 weken
Sammy, beertje van 4-6 weken
Shanay, zeugje van 4-6 weken
Spot, beertje van 4-6 weken
Sylver, zeugje van 4-6 weken
Spark, beertje van 4-6 weken
Sanya, zeugje van 4-6 weken
Spike, beertje van ca 3 maanden
Silva, zeugje van 4-6 weken
Solo, beertje van 4-6 weken
Sophie, zeugje van 4-6 weken
Spunky, beertje van ca 3 maanden
Sita, zeugje van 4-6 weken
Styx, beertje van 4-6 weken
Senja, zeugje van ca 3 maanden
Suki, zeugje van ca 3 maanden
Suzy, zeugje van ca 3-6 maanden
Shifra, hoogzwanger zeugje van ca 5 maanden
Sasha, hoogzwanger zeugje van ca 5 maanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *